Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İsrail resepsiyonu öncesi alınan güvenlik önlemleri krize neden oldu

        İsrail'in kuruluşunun 67. yıl dönümü Swiss Otel'de düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Hükümetten kimsenin katılmadığı resepsiyona, eski Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Kemal Gürüz ve yabancı misyon şefleri katıldı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi John Bass gazetecilerin ilgi odağı oldu.

        İsrail Maslahatgüzarı Amira Aviyo Oron, Büyükelçilik Basın Sözcüsü Nizar Amer konukları kapıda karşıladı. Resepsiyon; Türk ve İsrail Marşları'nın okunması ile başladı.

        Daha sonra Oron ve Amer birlikte kesti.Oron yaptığı konuşmada, 14 Mayıs 1948 tarihinde David Ben Gurion devletin varlığını devam ettirme kuşkularına rağmen İsrail'in kurulduğunu ilan ettiğini belirterek, binlerce yıllık vizyon ve hayalin gerçek olduğunu söyledi.

        Konuklara İsrail ve Türk yemeklerinden örnekler sunuldu.

        Resepsiyonu öncesi alınan aşırı güvenlik önlemleri kriz yaşanmasına neden oldu. Gazeteciler sıkı şekilde arandıktan, ayakkabıları ve üzerlerindeki metal eşyalar çıkartıldıktan sonra salona geçmelerine izin verildi. Alınan bu aşırı güvenlik önlemlerine tepki gösteren bazı gazeteciler ise resepsiyona katılmadan, resepsiyonun yapılacağı oteli terk etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ