Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'den Erdoğan'a: ALAŞAĞI EDERİM

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda "Vatana ihanet" suçuyla Çankaya'dan indireceklerini söyledi. Bahçeli Erdoğan'a seslenerek, "Cenab-ı Allah'ın büyük lütfu ile milli iradenin milliyetçi iradeye dönüşmesiyle Meclis'te yeter bir oy çokluğuna sahip olursak, sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı da olsan seni alaşağı ederiz." dedi. Bahçeli bunun için vatana ihanet kavramının somutlaştırılması gerektiğine işaret etti. Devlet Bahçeli partisinin il başkanlığı tarafından Bostancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Bahçeli'nin gündeminde "erken seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, MHP-CHP koalisyon söylentileri" vardı.

        BAYKAL'A DA TEPKİ

        Devlet Bahçel cumhurbaşkanlığı için adı geçen Erdoğan'a karşı çıkarken, bu durumun önlenmesi konusunda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ortaya attığı fikre tepki gösterdi. Baykal'ın tarzını eleştiren Bahçeli, "Tartışılan bir şahsiyeti yine yargı yoluyla Cumhurbaşkanı mı yapmak istiyorlar? Nasıl bir anlayış bu? Laiklik ve başörtüsü tartışması ile 'Cumhurbaşkanlığı makamına bunlar gelemez' diyenler bu yolla cumhurbaşkanı oldukları vakit ne yapacaklar? Ama MHP ne yapacağını bilmektedir. Cenab-ı Allah'ın büyük lütfu ile milli iradenin milliyetçi iradeye dönüşmesi ile Meclis'te yeter bir oy çokluğuna sahip olursak sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı da olsan seni alaşağı ederiz." şeklinde konuştu.

        VATANA İHANET SUÇU

        Bahçeli şöyle devam etti:

        "Bunu nasıl yaparız? Demokratik yolla, Meclis kararı ile yaparız. Çünkü Anayası'mızda diyorki Cumhurbaşkanı görev süresinde 'vatana ihanet' dışında hiçbir konuyla suçlanamaz. Anayasanın bu hükmüne biz de sadaketle bağlıyız. Ama bir şeyi eksik hissediyoruz. Vatana ihanet nedir? Anayasa ve diğer yasalarda vatana ihanetin bir tanımı, kapsamı ve unsurları yok. Ama maazalah Cenab-ı Allah göstermesin 'Ben ne yaparsam bu güzel vatana ihanet etmiş sayılırım?' Bu bilinmiyor. Ama 301"inci madde de Türklüğe hakaretin ne olduğu basın tarafından, aydınlar tarafından, AB tarafından, Meclis tarafından tartışılıyor ve yeni bir tanım kazandırılıyor. Bunu yapanlara sesleniyorum. Vatana ihanet tanımını niye gözden geçirmiyorsunuz? Vatan toprağını satmak ihanetse 279 bin dönümü sattılar. Buna benzer Kıbrıs, alt üst kimlik tartışması vesaire konular... Bunların acaba hangisi vatana ihanet kapsamına içerisine dahil edilebilir? İşte MHP diyorki Cenab-ı Allah nasip eder milletimiz de teveccüh ederse oy çokluğu ile Meclise geldiğimizde yeter sayı olan 184 milletvekili ile Meclis'i toplar vatana ihanetten ne anlaşılması gerektiğini tartışmaya açarım. Adalet Komisyonu, Anayasa Komisyonu tartışır, dışa bağımlı olmayan aydınlar tartışır ve bir tanım ortaya konulur. Bu tanıma uyuyorsa Recep Tayyip Erdoğan gözünün yaşına bakmam, seni alaşağı ederim."

        BOZKURTLAR ENSENDE

        Bahçeli, Başbakan Erdoğan hakkında çeşitli iddialar bulunduğuna işaret ederek şunları söyledi:

        "Emine Hanımefendi'nin başrötüsü ile laikilik tartışmaları ile lüzümlu lüzumsuz konuşmalarla Recep Tayyip Erdoğan ağlamaklı üsluplarla millet önünde mağduriyet oyunu oynatmayınız. Bunlara gerek yok. Dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunmak veya bu kalkmadığı takdirde böyle bir şahsiyetin zimmet, kalpazanlık ve organize suç örgütü kurmak gibi suçlamalarla Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını millete anlatmak, yolsuzluklar dosyasını ve 2002 18 Kasım'ından itibaren başlatıp arkasına da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne uzanan dosyalarını açıp bir hesap günü kurmadan burada aklanmadan, paklanmadan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamaz. Ne kadar milliyetçi olduğunu söylersen söyle. Türkiye'de Başbakan olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hesap vereceksin. Çünkü milliyetçi hareket, bozkurtlar ensendedir, kaçamazsın."

        Bahçeli Erdoğan için, "Cumhurbaşkanlığı seçimi inatlaşma uğruna, nefis duygusu ile 'İlle de ben olacağım. Başbakan oldum, şimdi Cuhurbaşkanı olacağım' diye kendinin kurtuluş makamı olarak düşünüyorsa Türkiye'yi nereye sürükleyeceğinin farkında olması lazımdır. Bunun hesabını vermeye de hazır olmalıdır. " ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ