Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Murat Karayılan: Ne silah bırakır ne de çekiliriz

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        PKK/KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, katıldığı Mednuçe televizyonundaki programda, ‘Ülkeyi terk et, silahları bırak' çağrılarına cevap verdi.

        Karayılan, silah bırakma ve çekilmenin söz konusu olamayacağını belirterek "Artık bunlar geride kalmıştır. Kimse ne gerillanın Kuzey'den (Türkiye'den) çekilmesini bize dayatabilir ne de öyle silah bırakmasını dayatabilir" dedi. Silahlı mücadeleden vazgeçme koşullarının yaratılmadığını ileri süren Karayılan "Ortadoğu'da büyük bir savaş yaşanırken IŞİD güçleri, halkımıza, hareketimize, demokrasi güçlerine bu kadar vahşice saldırırken böyle bir ortamda silah bırakmak ne anlama gelir. Kendini katliama yatırma anlamına gelir" diye konuştu.

        Karayılan, Türkiye ile yapılacak ateşkes şartlarını ise şöyle sıraladı: "Tutuklular serbest bırakılırsa, bütün operasyonlar durdurulursa, müzakereyle Kürt sorununun çözüleceği ilan edilirse, Önder Apo, (Abdullah Öcalan) koşulları düzeltilip baş müzakereci olarak görülürüse, müzakereleri için üçüncü bir tarafı kabul edilirse hemen ateşkesi ilan etmeye hazırız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ