Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Anne katiline müebbet hapis

        Uğur USLUBAŞ / BURSA

        Bursa'da arkadaşlarıyla alkol aldığı için kendisine kızan annesini "İçine şeytan girdi" diyerek başını taşa vurarak öldüren Tayfun Yılmaz (27), müebbet hapse mahkum oldu. Kendisine yardım ettiği öne sürülen arkadaşı ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Bursa'da geçen yıl yaşanan olayda Tayfun Yılmaz, Vani Mehmet Mahallesi'ndeki evlerinde arkadaşlarıyla alkol alınca iddiaya göre annesi Şükran Yılmaz'ı (57) başını taşa vurarak öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan ve 4 yıl boyunca ailesini "Üniversiteye gidiyorum" diye kandırdığı öne sürülen Yılmaz, annesini içine şeytan girdiği için öldürdüğünü iddia etti.

        Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki son duruşmasına Kocaeli'deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Tayfun Yılmaz, "Annem büyü yapıyordu, bana büyü yaptığı için ben onu iblis, şeytan gibi gördüm ve öldürdüm. Ne yaptığımın farkında değildim" diye konuştu. Mahkeme, Yılmaz'ı müebbet hapse mahkum ederken, cezasında indirim yapmadı. Cinayete yardım ettiği iddia edilen O.Y. ise 8 yıl hapse mahkum oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ