Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Burada nefes alıyorum, satmam!’

        Adı Mürsel Yaylalı. İstanbul’da yaşıyor ve geçimini elektrikçilik yaparak sağlıyor. Ailesiyle şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, hafta sonlarını geçirebileceği doğa içinde bir ev yapmak için 2005 yılında Kandıra’dan 2.8 dönümlük tarla olarak kullanılan boş bir arazi satın aldı. Buraya 2 katlı ev yaptırıp bahçesine 600 ağaç diken Yaylalı, tatillerini burada geçirmeye başladı.

        Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) projesi için kamulaştırılan 2 bin dönümlük alanın ortasındaki arazisini satmak istemeyen Yaylalı, dava açıp projeyi iptal ettirdi. Temyize gönderilen dosya Danıştay tarafından onanırsa OSB Projesi rafa kalkacak.

        “İstanbul’da nefes almak mümkün değil. Geldiğimizde ektiğimiz domatesleri, biberleri sulayıp, çapalıyoruz, otları biçiyoruz. İstanbul’daki yorgunluğumuzu burada atıyoruz” diyen ‘Kandıra filozofu’ lakaplı Yaylalı, arazisini satmama inadını şöyle anlattı:

        “OSB yetkilileri yerimi satmam karşılığında yüksek miktarda para teklif etti. Herkesin paraya ihtiyacı var, benim de var. Ama her şeyin para olmadığına inanıyorum. Kesinlikle sonuna kadar mücadele edeceğim. Karar Danıştay’da bozulursa AİHM’ye gideceğim.”

        İKNA OLMUYOR

        GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu ise projenin, ilçenin doğasını bozmadan istihdam alanları oluşturmak amacıyla, insan gıdasına yönelik üretim yapılacak bir yer olduğunu vurguladı. Eroğlu, sadece kendisinin Yaylalı ile en az 10 sefer görüştüğünü belirterek şunları söyledi:

        “Ancak Mürsel Bey her defasında anlaşmamak üzere hareket etti. Proje hayata geçerse 7-8 bin kişi doğrudan istihdam edilecek. Bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı yapacak.”

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ