Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Üstün'den CHP çıkışı!

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "CHP aynı CHP. Bunlar yıllarca 'başörtülüler memur olursa memleket yıkılır, üniversiteye giderse memleket parçalanır' demişlerdi. O bütün yasaklar kalktı. Memlekette hiç de dedikleri gibi arbede olmadı. Aksine huzur ve barış geldi" dedi.

        Üstün, Devrek ilçesinde bir otelde mahalle ve köy muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran sonrasında hükümet kurmaya yönelik çalışmalarını anlattı.

        Türkiye'nin istikrar aradığını belirten Üstün, "Biz koalisyonu beceremiyoruz. Devreklinin dediği gibi, 'çifte kazık toprağa girmiyor, sallanıyor ve en sonunda ilk rüzgarda yıkılıp gidiyor'. Etrafımız ateş çemberi. Ülkemiz istikrar arıyor. Sizlere tekrar sığındık, dedik ki 'bu krizi ve kaosu ancak millet çözer.' Mühür sizin elinizde ama birileri sizin elinizdeki bu mührü de almak istiyor. Ankara'da yapılan hain saldırı bunun en önemli göstergesidir" diye konuştu.

        Üstün, CHP'nin değiştiğini zannettiklerini anlatarak şöyle devam etti:

        "10 yıldan beri Türkiye'de iyi işleyen bir demokrasi var, 'herhalde artık demokrat bir CHP karşımızda vardır' diyorduk ama değişmemiş. Paşa paşa mahkemeye, hemen Yüksek Seçim Kuruluna gitti, bizim şarkımızı yasaklattı. Neden yasaklandı? İçerisinde 'Bismillah geçiyormuş' diye. Hiç 'Bismillah' yasaklanır mı? CHP aynı CHP. Bunlar yıllarca 'başörtülüler memur olursa memleket yıkılır, üniversiteye giderse memleket parçalanır' demişlerdi. O bütün yasaklar kalktı. Memlekette hiç de dedikleri gibi arbede olmadı. Aksine huzur ve barış geldi. 'Olmaz olmaz' demeyin, bu CHP döneminde ezanlar yasaklatıldı. Bismillah'ı yasaklatan ezanı da yasaklatmıştı. 'Hiçbir şey geri dönmez' demeyin. Onun için mühür sizde."

        SEN İLK ÖNCE TERÖRÜ VE TERÖRİSTLERİ LANETLE

        Milletin iradesini bomba patlatarak yavaşlatmaya çalışıldığını ifade eden Üstün, "Bomba patlıyor, dumanı tütüyor birileri çıkıyor, 'suçlu devlet, Başbakan ve Cumhurbaşkanı' diyor. Sen ilk önce terörü ve teröristleri lanetle. Ondan sonra suçluyu bulacağız. Diyarbakır'daki suçluyu bulduk mu? Bulduk. Hatay'dakinin bulduk mu? Bulduk. Çıkıyor kameralarının önüne ve diyor ki 'Daha önceki suçlular yakalanmadı, hepsi faili meçhul kaldı. Bu da faili meçhul kalacak' diyor. Vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Hepsi yakalandı ve hepsinin mahkemesi var. Bu kadar açık konuda dahi yanlış beyanatlar var" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ