Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yıldırım: Bu seçim sıradan, 'senin benim vekil olma seçimi' değil

        Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Bu seçim sıradan, 'senin benim vekil olma seçimi' değil, bu mesele, memleket meselesi" dedi.

        Seçim çalışmaları kapsamında geldiği Kars'ta partisinin seçim bürosunu ziyaret eden Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirtti.

        Genel seçimin yaklaştığını anımsatan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

        "Bu seçim sıradan, 'senin benim vekil olma seçimi' değil, bu mesele, memleket meselesi. Niye memleket meselesi diyorum? Çünkü kardeşliğimize, bin yıllık birliğimize karşı, dışarıda ve içeride birtakım tezgahlar var. Bu tezgahların bozulması, büyük Türkiye hedeflerinin Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına giderken gerçekleştirilmesi 1 Kasım'daki seçimlerle ortaya çıkacak. Türkiye'nin bir gecede 22 bankasının hortumlandığını, battığını, 50 milyar doların buhar olup uçtuğunu, esnafın kasasını Başbakan'ın önüne fırlattığı günleri siz bilirsiniz. O günleri geri getirmeye çalışanların olduğunu biliyoruz. Biz milletimize güveniyoruz, biz serhat şehri Kars'a güveniyoruz."

        Yıldırım, Türkiye üzerinde emelleri olanların yanlış adrese geldiğini ifade ederek, "Kardeşliğe ve birliğimize zarar gelirse, kendi aramızda Türk, Kürt, yerli, Azeri, Türkmen diye ayrışırsak, o zaman tehlike var. Hepimiz Cenab-ı Hak'kın yarattığı kullarız. Bu kardeşliğe zarar vermek isteyenler sadece bugün değil, geçmişte de oldu. Bu ilk değil, son da olmayacak. Ama herkes şunu bilmelidir ki biz oyuna gelmeyiz" diye konuştu.

        "Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu Hattı" projesinin 1 milyar 200 milyon liraya mal olacağını da kaydeden Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Gelecek yüklerin depolanacağı, oradan sevkıyatının yapılacağı, binlerce kardeşimize, gençlere iş sağlayacak lojistik merkez de lazım. Şimdi organize sanayinin büyük bir alanı, en az 300 bin metrekare ilk etapta bu iş için ayrıldı, projeler yapıldı, her şey tamam. Önümüzdeki aylarda bunun için de ilk adımı atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ