Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kuşadası'ndaki tekne faciası zanlıları yakalandı

        Zafer HACISALİHOĞLU / KUŞADASI

        Kuşadası Körfezi'nde 22 Aralık'ta meydana gelen biri bebek, 7'si çocuk 13 kaçak göçmenin ölümüne yol açan tekne faciasının zanlıları KOM ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 1'i kadın 3 zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Aydın'ın Kuşadası İlçesi körfezi açıklarında, 22 Aralık Salı günü saat 12.45 sıralarında göçmenleri taşıyan 4 metrelik teknenin batması sonucu 7'si çocuk 13 kaçak göçmenin öldüğü facianın ardından savcılığın soruşturma kararıyla polis çalışma başlattı.

        Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri, yapılan araştırmanın ardından tekne faciasıyla ilgili olarak İzmir'in Torbalı İlçesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonda G.K. ve H.C. gözaltına alındı. Zanlıların ifadeleriyle, olayla ilgisi bulunan kadın zanlı U.M. ise Kuşadası'nda yakalandı.

        Olayda kullanılan ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizden çıkarılan bir tekne ve bir araca el koyan KOM ekiplerinin sorgusunun ardından biri kadın 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece göçmen kaçakçılığı yapmak ve taksirle adam öldürme suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ