Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 30 Aralık İstanbul hava durumu nasıl (30.12.2015) Kar ne kadar yağacak?

        İstanbul'da hava durumu bugün, günlerdir konuşulan "kar ne zaman yağacak" sorusunun cevabı niteliğinde olacak. Sabah saatlerinde 5 derece olan hava sıcaklığı, öğleden sonra 4 dereceye düşecek. Karla karışık yağmur yağması beklenen İstanbul'da rüzgar hızı 22 km'ye kadar çıkıyor. En düşük sıcaklık ise 1 derece olarak görünüyor. İşte İstanbul'da yılbaşına kadar hava durumu...

        Perşembe günü en yüksek sıcaklık 2 derece, en düşük sıcaklık -1 kar yağışlı,

        Cuma günü en yüksek sıcaklık 2 derece, en düşük sıcaklık ise -3 derece sağanak yağışlı olacak.

        İSTANBUL SAAT SAAT HAVA DURUMU

        İSTANBUL'DA KAR NÖBETİ BAŞLADI

        İstanbul'da bugün etkili olması beklenen kar yağışı için dün akşam saatlerinden itibaren tedbir alındı. Ana arterler ile belirlenen bazı merkezlerde ekipler yağış için hazır bekliyor.

        İstanbul'da belediye ekipleri kar nöbetine başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, kar tedbirleri için seferber oldu. Belirlenen bazı merkezlerde tuz yığınağı yapıldı. Kar küreme ve tuzlama araçları ile yolda kalan araçları kurtarmak için çekiciler hazır tutuldu. Metrobüs durakları ve ana istasyonlarda da küreme ve tuzlama araçlarının hazır bekletildiği görüldü.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden dün yapılan açıklamada, "İstanbul'da yağmur şeklinde başlayacak yağışın; Çarşamba öğle saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği ve akşam saatlerinde etkisini arttırarak Cuma günü akşam saatlerine kadar yer yer yoğun (20-50 cm) kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Kutupsal soğuk havanın Karadeniz üzerinden geçerken nem kazanmasıyla meydana gelen deniz etkili kar yağışlarıyla birlikte gök gürültüsü, kuvvetli rüzgar ve tipinin de görülebileceği değerlendirilmektedir. Yoğun kar yağışı, kuvvetli rüzgar, hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak sıfır derecenin altına düşmesi, buzlanma ve don hadisesi sonucu başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısı yapılmıştı.

        THY İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NEDENİYLE SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

        Türk Hava Yolları (THY) İstanbul'da beklenen kar sebebiyle iç ve dış hatlarda 142 seferini iptal etti.

        İstanbul'da etkili olması beklenen kar sebebiyle THY çok sayıda seferini iptal etti.

        THY'nin internet sitesinden duyurduğu açıklamada, "Değerli yolcularımız, İstanbul'da 30 Aralık'ta hafif şiddette başlaması öngörülen kar yağışı 31 Aralık tarihinde şiddetini artırması öngörülmektedir. Bu nedenle İst anbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları'ndan meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.'' denildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ