Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Kar yağışı nedeniyle hangi illerde okullar tatil edildi?

        Yurt genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı illerde okulların tatil edildiği açıklandı.İşte okulların tatil edildiği o ile ve ilçeleri;

        SAMSUN

        Samsun'un Canik, Ayvacık ve Salıpazarı ilçeleri ile kar yağışı nedeniyle bazı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ayvacık'ta yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

        Canik'te de öğrenci ve öğretmenlerin ulaşımda sıkıntı yaşamaması için taşımalı okullar ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda bugün ders yapılmayacağı kaydedilen açıklamada, "Salıpazarı ilçesi Tahnal ve Konakören ilk ve orta okullarında da eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

        Diğer ilçelerde eğitim öğretime devam edileceği belirtilen açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medya üzerinden duyurulacağı bildirildi.

        ÇORUM

        Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı dolayısıyla kent merkezi ile Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ'daki ilk ve orta dereceli tüm okulların bugün ve yarın tatil edildiği belirtildi.

        Kent merkezi ile söz konusu 10 ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin de 2 gün süreyle idari izinli sayılacakları kaydedildi.

        TOKAT

        Tokat'ın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerinde kar yağışı nedeniyle yarın okullarda eğitim yapılmayacak.

        İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, yaptığı açıklamada, Tokat'ın ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz havanının etkili olduğunu söyledi.

        Yazıcı, yaşanabilecek sıkıntılar göz önüne alınarak yarın Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçelerindeki okullarda eğitime ara verildiğini kaydetti.

        HAKKARİ

        Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının yaşandığı belirtilerek il merkezi ve bağlı köylerde, ilk ve orta dereceli okullarda (yatılı eğitim kurumları hariç), eğitim öğretime yarın ara verildiği ifade edildi.

        Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

        KASTAMONU

        Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

        AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, kar yağışının etkisini sürdürdüğü Şenpazar ve Bozkurt'taki okullardaeğitime yarın için ara verildi.

        KONYA

        Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü Abidin Ünal, yaptığı açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki okullarda eğitime 31 Aralık Perşembe ara verileceğini belirtti.

        KARABÜK

        Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.

        Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, yarın da aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

        Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime yarın ara verileceği kaydedildi.

        SİVAS

        Etkili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitime ara verildi.

        Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk ve orta dereceli okulların eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı ifade edildi.

        Öte yandan ilçede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışını nedeniyle, Suşehri-Sivas karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.

        BOLU

        Bolu'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde tüm okullar Perşembe günü tatil edildi.

        Kar yağışının etkili olduğu Bolu'da akşam saatlerine doğru tatil haberi geldi. Yoğun kar yağışının etkili olduğu Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde yarın tüm okullar bir günlüğüne tatil edildi. Kar yağışının devam etmesi durumunda diğer ilçeler ve il merkezi için karar verileceği öğrenildi.

        DÜZCE

        Düzce'de, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği için kentteki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği belirtildi.

        Kamu kurumlarında görev yapan engelli personel ve hamilelerin de yarın idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü ifade edilen açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatili de eklendiğinden, okullarda eğitime 4 Ocak 2016 Pazartesi günü yeniden başlanacağı kaydedildi.

        KARAMAN

        Karaman'da taşmalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.

        Karaman Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın hava sıcaklığının gece eksi 9, gündüz eksi 5 derece olmasının beklendiği belirtildi.

        Açıklamada, don ve buzlanma riski nedeniyle taşımalı sistem kapsamındaki merkeze bağlı köy ve beldelerde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin eğitimine 1 gün ara verildiği bildirdi.

        NEVŞEHİR

        Nevşehir'de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.

        Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Nevşehir'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

        ERZURUM

        Erzurum'un Aşkale ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

        Kaymakam Hayrettin Çiçek, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde kar yağışının etkili olduğunu anımsattı.

        Çiçek, öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması için ilçe merkezi ve bağlı köylerde okullarda eğitime yarın ara verildiğini belirtti.

        GİRESUN

        Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

        İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezdeki köy okullarında yarın eğitime ara verildiğini söyledi.

        Merkez ilçedeki okullara taşımalı sistemle gelen öğrencilerin izinli sayılacağını ifade eden Akkurt, "Şehir merkezindeki okullarda ise eğitim devam edecek. Şu anda kent merkezinde kar yağışı etkili değil" dedi.

        Akkurt, Giresun'un ilçelerinde ise eğitime ara verilip verilmeyeceğine kaymakamlıkların karar vereceği dile getirerek, Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiğini kaydetti.

        RİZE

        Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

        Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalara göre, öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği değerlendirilerek, ilk ve orta dereceli okullarda 31 Aralık Perşembe günü eğitime ara verilmesi kararı alındı.

        İkizdere ilçesinde ise kar yağışının aralıklarla devam ettiği, Yatılı İmam Hatip Lisesi dışındaki ilk, orta ve liselerde ulaşım güçlüğü yaşayan öğrencilerin izinli sayılacağı belirtildi.

        Öte yandan, bazı ilçelerde kar yağışının devam ettiği, buralarda eğitim öğretime ara verilip verilmeyeceğinin ise yarın kararlaştırılacağı kaydedildi.

        NİĞDE VE KAYSERİ

        Yoğun kış şartlarından dolayı Niğde merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalardaki bütün ilk, orta ve lise dereceli okullar yarın (perşembe) tatil edildi.

        Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeni ile 31 Aralık 2015 Perşembe günü okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir." denildi.

        SAKARYA

        Sakarya'da akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

        Sakarya Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık 2015 günü il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş twitter adresinden, 'Yoğun kar yağışı bildirimi nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Sakarya'daki ilk ve orta dereceli okullarımız tatil edilmiştir' paylaşımında bulundu.

        ORDU

        Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

        Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, dün gece başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

        Açıklamada, kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildiği kaydedilerek, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin genelinde, Akkuş ilçesinde ise İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

        BALIKESİR

        Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi'nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

        Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Altıeylül ve Karesi İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda 31 Aralık 2015 Perşembe günü olumsuz hava şartları nedeni ile okullarımız bir gün tatil edilmiştir. Tatil kararı öğrenci, öğretmenlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel için alınmış olup idari personel ve memurlar görev başında olacaklardır" denildi.

        Balıkesir'in Manyas ilçesinde de yine olumsuz hava koşulları taşımalı eğitime 31 Aralık 2015 perşembe günü bir gün süreyle ara verilmiştir" denildi.

        Manyas'ta öğrencilerinin çoğu taşımalı eğitim kapsamında olan ve tümü tatil edilen okullar şöyle sıralanıyor; Süleymanlı İlkokulu, Şevketiye İlkokulu, Miralay İlkokulu, Darıca İlkokulu, Akçaova İlkokulu, Salur Çok Programlı Anadolu Lisesi, Adnan Hunca Çok Programlı Anadolu Lisesi.

        IĞDIR

        Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde merkez ve köy okullarındaki eğitim öğretime olumsuz hava şartları nedeniyle 1 gün ara verildi.

        Tuzluca ilçesinde eğitim öğretimin kar dolayısıyla tatil edilmesine ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kulanıldı: "Valilik kararıyla Kervansaray, Taşlıca, Harmandöven, Suveren, Mezra, Nişankaya Gülpınar, Pınarbaşı, Aliköçek Alibeyköy, Karaçomak ve Kızılkule okullarımız tatil edilmiştir" denildi.

        Açıklamda ayrıca, "Taşıma merkezi okullarımızda taşıma yapılmayacaktır. Taşıma dışındaki öğrencilerle eğitim öğretim devam edecektir." ifadesi kullanıldı.

        KOCAELİ

        Kocaeli'nde gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu twitter adresinden, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" paylaşımında bulundu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ