Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim TEOG puan hesaplama 2016 | TEOG takdir teşekkür hesaplama

        Liselere geçiş için ön sınav niteliğinde olan TEOG, Cuma günü akşam saatlerinde E-Okul üzerinden açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından aldıkları puanların takdir-teşekkür almak için yeterli olup olmayacağını merak eden öğrenciler, aldıkları notları katsayılarla çarparak ortaya çıkacak rakamın takdir teşekkür alıp almamaya yeteceğini öğrenecekler. İşte 2015-2016 TEOG takdir teşekkür puan hesaplama...

        TEOG PUAN NASIL HESAPLANIR?

        Öğrencilerin katıldığı Ortak Sınavlar dahilinde, sınavına girilen derslerden alınan TEOG puanları, kendi katsayıları ile çarpılmaktadır. Çarpımların toplamından elde edilen değer, derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle her bir dönem için dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı elde edilir. Dönemsel ağırlıklandırılmış ortak sınav puanlarının aritmetik ortalaması ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

        Yerleştirmeye esas puan: 6, 7 ve 8'inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8'inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

        YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

        Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

        TEOG'DA HANGİ DERSLER OLACAK?

        Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin seviyelerinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak sınavlar uygulanacaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ