Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Katili savunmayan avukata beraat

        Kars’ta 6 Nisan 2014 günü babasının işyerine yemek götüren ilkokul 3’üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Mert Aydın ortadan kayboldu. Minik çocuğun cesedi bir gün sonra boş arazide bulundu. Mert’i, tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü belirlenen zanlı Aykut Balk (25) tutuklandı. Hâkim karşısına çıkan sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 36 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

        KİMSE İSTEMEDİ

        Ancak yargılama süreci, hukukçular arasındaki eski bir tartışmayı alevlendirdi. Zanlının ifadesinin yasal zorunluluk nedeniyle avukat eşliğinde alınması için baro, Avukat Fettah Çapkurt’u görevlendirdi. Çapkurt bu görevi reddetti. Diğer avukatlar da dosyaya bakmak istemeyince zanlıya yargılama aşamasında Erzurum Barosu’ndan bir avukat gönderildi. Ardından, Avukat Çapkurt hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan Çapkurt’u 20 meslektaşı savundu. Mahkeme, “Çocukları istismar eden, onları katleden faillerin avukatlığını ahlaki, vicdani nedenlerden ötürü savunmamayı ilke etmiş biriyim” diyen avukatın suç kastının bulunmaması nedeniyle beraatine karar verdi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ