Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika AB temsilcisi Mogherini MHP'yi ziyaret etti

        MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve beraberindeki heyeti Mecliste kabul etti.Avrupa Birliği (AB) Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve beraberindeki heyet, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı TBMM'deki makamında ziyaret etti.

        MHP'nin Türkiye'nin AB' üyeliğine aday ülke sıfatı kazanmasında sorumluluk üstlendiklerinin altını çizen Oktay Vural, hükümet dışında diğer siyasi partilerle de diyalog kurulmasının önemine değindi. Vural, "AB'ye giriş meselesi milletimizin meselesidir. Bu eksende AB'nin diğer siyasi partilerde dış politikadaki gelişmeleri değerlendirmesine ve buna önem vermesine saygıdeğer ve olumlu bulduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

        "Hedefimiz, Türkiye- AB Arasındaki ikili ilişkileri çok daha geniş bir bağlama oturtmak" ifadelerini kullanan AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Şu anda gördüğümüz gelişmelerden ortaya çıkan zorluklar ve fırsatlar açısından her tarafın birlikte çalışması oldukça önemli. Bu anlamda ortak bir çıkar var" dedi.

        Mülteci krizi, terörle mücadele, Suriye'de yaşanan iç savaş gibi birlikte çalışılması gereken alanlar olduğunu belirten Mogherini, "Bunun yanı sıra hem ekonomik hem siyasi hem de enerji konularında ikili ilişkilerin geliştirilmesi, işbirliği yapılması ve Kıbrıs sorununun çözülmesi için birlikte yapacağımız ortak çalışmalar her iki tarafın birlikte yürüteceği çalışmalardır" açıklamasında bulundu.

        IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ