Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ahmet Türk'ün torunu tutuklandı

        Hayati ARIGAN / İSTANBUL

        İstanbul'da 28 Ocak günü yapılan ev baskınlarında 6 üniversite öğrencisi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Mardin Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün de yer aldığı ortaya çıktı.

        Cuma günü emniyetteki işlemlerinin ardından 2 öğrenci serbest bırakılırken, Heja Türk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişi savcılığa sevk edildi. Terör savcılığınca sorgulanan Çağrı Kurt, Mehtap Demirci ve Julide Yazıcı isimli kişiler, "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla, Ahmet Türk'ün torunu Heja Türk'ün ise "Örgüt üyeliği", "Örgüt propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamalarıyla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Nöbetçi Hakimlik tarafından ifadeleri alınan 4 kişi tutuklanarak ceza evine gönderildi. Colombia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmak için bu yıl kaydını yaptırdığı öğrenilen Heja Türk'ün hakimlikteki ifadesinde, örgüt propagandası yaptığı ileri sürülen sosyal medya paylaşımlarını ilgisini çektiği için paylaştığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili paylaşımının ise kişisel görüşü olduğunu söylediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ