Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir ve Manisa'da FETÖ/PDY operasyonunda 7 kişi gözaltına alındı

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir ve Manisa adliyelerindeki 'Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yaptığı operasyonda, adliye çalışanı 7 kişi gözaltına alındı. 'Paralel Yapı'nın adliye yapılanmasına yönelik ilk defa yapılan operasyonda gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında iddiaya göre İzmir ve Manisa adliyesinde bazı çalışanların 'paralel yapı' ile bağlantıları tespit edildi. Bunun üzerine sabah erken saatlerinde yapılan operasyonda Y.K., M.S., T.A., B.D., Y.Y., M.S. İzmir'de, H.S. ise Manisa'da gözaltına alındı. Y.K. ve M.S.'nin yazı işler müdürü, B.D. ve K.Y.'nin katip, M.S.'nin ise UYAP sisteminde çalıştığı bildirildi. Gözaltına alınan zanlılar, İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

        BAŞSAVCILIKTAN 'FETÖ' AÇIKLAMASI

        Cumhuriyet Başsavcılığından, İzmir merkezli gerçekleştirilen ve 7 adliye çalışanının gözaltına alındığı FETÖ/PDY operasyonuna ilişkin açıklama yapıldı.

        FETÖ/PDY mensubu olduğu iddia edilen 7 şüphelinin örgütten aldıkları talimat doğrultusunda hareket ettiği iddiaları doğrultusunda inceleme başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Adliye birimlerinde FETÖ/PDY yapılanması çerçevesinde faaliyet gösterdikleri, gerek etnik kökenleri, gerekse siyasi görüşlerini belirtmek suretiyle adliye görevlileri hakkında fişleme çalışması yaptıkları, himmet topladıkları, fişleme ve sahte ihbarlarla adliye çalışanlarının girdikleri sınav sonuçlarına etki etmeye çalıştıklarına ilişkin ciddi bulgular elde edilmiştir" bilgisine yer verildi.

        Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma ve toplanan deliller kapsamında haklarında yeterli şüpheye ulaşılan 7 kamu görevlisiyle ilgili, 22 Şubat günü alınan mahkeme kararı uyarınca sabah ikamet ve iş yerlerinde kolluk güçlerince arama ve el koyma işlemi yapıldığı, şüphelilerin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ