Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 13 Şubat 2016 Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı?

        Milli Eğitim Bakanlığı(Meb) tarafından 13 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Merakla beklenen 13 Şubat ehliyet sınav sonuçları hakkında işte detaylar...

        13 Şubat 2016 tarihinde Meb tarafından yapılan ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı. 13 Şubat 2016 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayıp, linkin içerisinde yer alan "13.02.2016 Tarihli Motorlu Taşıtlar Sınavı Sonuç Bilgisi"ne tıklayarak öğrenebilirsiniz.

        13 ŞUBAT 2016 EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        Sınavda başarılı olmak için her adayın yapılacak ilkyardım, motor ve trafiksınavınınher birinden en az 70 puan alması gerekmektedir. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, direksiyon sınavında da başarılı bir performans sergilerse, belgeyi almaya hak kazanabilecektir.

        EHLİYET İÇİN İSTENECEK BELGELER DEĞİŞİYOR

        İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlandı. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

        Yeni sürücü belgeleri için vatandaşlardan şu belge ve işlemler istenecek;

        - "Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi. "Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak.

        BELGE KAPINIZA KADAR GELECEK

        Yeni tip ehliyetler tek basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek. Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

        EHLİYETLERİ NUFÜS MÜDÜRLÜĞÜ VERECEK

        Meclis'te bekleyen yeni yasa tasarısı ile ehliyet verme işlemleri 1 yıl içinde Emniyet Genel Müdürlüğü yetkisinden alınarak nüfus müdürlüklerine devredilecek. Ancak hükümet isterse bu süreyi uzatabilecek.

        Her sene binlerce kişi, araç kullanım izni için Motorlu Taşıtlar Sınavına (ehliyet sınavına) giriyor, bilgi birikimini ve araç kullanım doğruluğunu uzmanlara kanıtlayanlar araç kullanım hakkını elde ediyor.

        18 yaşını geçen her kişi birey olma hakkını elde etmesi ile birlikte ehliyet sınavına girme hakkı elde ediyor. Sınava girecek olan bireyler yazılı sınavdan en az 70 puan alması gerekiyor. Yazılı sınav olan bu ilk aşamayı geçen aday, bu seferde direksiyon başında kendini kanıtlamak durumunda kalıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ