Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yüksekova’da 10 bin hastanın bilgileri çalındı

        Hakkâri’nin Yüksekova ilçesindeki aile sağlık merkezine giren hırsızlar, 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu iki bilgisayarı çaldı.

        Olay, dün gece Dize mahallesindeki 1 Nolu Aile Sağlık Merkezinde meydana geldi. Arka kapıdan giren hırsızlar, 10 bin hastanın bilgilerinin kayıtlı olduğu iki bilgisayarı alarak kaçtı. Sabah sağlık merkezine gelen personel, bilgisayarların çalındığını fark edince durumu polise bildirdi. Bilgisayarların çalınmasından dolayı sağlık merkezine gelen bazı hastaların işlemleri yapılamadı.

        Gazetecilere açıklama yapan Aile Hekimi Hasan Yavuz, sabah sağlık merkezine gelince bilgisayarların olmadığını fark ettiklerini söyledi. İki bilgisayarda 10 bine yakın hastanın bilgisinin olduğunu belirten Yavuz, “Bilgisayarlar çalındığı için hasta aşılarını ve takiplerini yapamıyoruz.

        Gelen bazı hastaları geri çevirmek zorunda kalıyoruz. Hastalarımızın tüm bilgileri bilgisayarlarda kayıtlıydı. Böyle olunca hastalarımızın durumuyla ilgili sağlıklı bir işlem yapamıyoruz. Bu bilgileri tekrar toparlamak için uzun bir zaman dilimi lazım. Hastalarımız bu süre zarfında mağduriyet yaşayacak. Bu yüzden bilgisayarları alanlar bize geri getirsin. İhtiyaçları varsa biz yardımcı oluruz. Rica ediyoruz, bilgisayarlarımızı geri getirsinler” diye konuştu.

        Bir vatandaş ise, çocuğunu aşısı olduğu için sağlık merkezine getirdiklerini, fakat bilgisayarların çalınmasından dolayı gerekli işlemleri yapamadıklarını söyledi.

        İlçede, 14 Aralık 2015'te de bir sağlık merkezinden 20 bin hastanın bilgisinin kayıtlı olduğu 3 bilgisayar çalınmış ve gösterilen çabalar sonucu üç gün aradan sonra bilgisayarlar bulunarak tekrar sağlık merkezine teslim edilmişti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ