Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 75 yaşında aile içi şiddet davası

        Soner ÖZCAN/ANTALYA

        Darp raporu alan çiftten Refika S., savcılığa giderek 37 yıllık eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Antalya 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada 500 gün hapis cezası alan Osman S. için 3 aylığına evden uzaklaştırma kararı da verildi.

        Bununla yetinmeyen Refika S., şiddet gördüğünü iddia ederek cezası ertelenen eşi hakkında boşanma davası da açtı. Eşinin iddialarını yalanlayan Osman S. ise asıl şiddeti kendisinin gördüğünü öne sürüp karşı dava açtı, 10 bin TL tazminat istedi. Bir kez bile eşine el kaldırmadığını söyleyen Osman S., mutlu evliliklerinin 35 yaşındaki kızları İ.K. yüzünden bozulduğunu iddia etti. “Kızım çok savurgandı. Evdeki altınları harcamasın diye bankaya yatırmak istedim. Bu nedenle eşimle tartıştık” diyen yaşlı adam, olayı şöyle anlattı: “Omuzlarımdan tutup kafamı duvara vurdu, bayıldım. Sese gelen komşular sayesinde kurtuldum. Vurmaması için tuttuğum kolları kızarmış. Yüzü kan içinde kalan bendim ama o rapor alıp şikâyetçi oldu. Olay, kadına şiddete döndü.”

        Yıllarca şiddete maruz kaldığını öne süren Refika S. ise eşini şu sözlerle suçladı: “Ben kanser hastası, 58 kilo bir kadınım, ona nasıl şiddet uygulayacağım? Ailemden kalan evi satıp 5 tane daire aldık, 4’ünü satıp dostlarıyla yedi. Şimdi son dairede kendisi oturuyor, ben kirada sürünüyorum. Derdi, o daireyi de satıp parasını yemek.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ