Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak'ta 1 uzman çavuş keskin nişancı ateşiyle şehit oldu

        Melih YİĞİT / ŞIRNAK

        Şırnak'ta güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş keskin nişancı ateşiyle vurularak şehit oldu.

        Şırnak'ta PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart gecesi saat 23.00'ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından jandarma ve polis özel harekat timleri tarafından başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu" sürüyor.

        Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan barikat ve çukurların büyük bir bölümünün temizlenmesiyle askerler mahallelere girmeye başladı. Askerin mahallelere girmeye başlamasıyla birlikte sokaklardan da çatışma sesleri yükseldi. Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar sırasında PKK'nın keskin nişancı ateşi sonucunda 1 uzman çavuş şehit oldu.

        Jandarma ve polis özel harekat timlerinin ortaklaşa düzenlediği "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi" operasyonu kapsamında önceki gece 13 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK'lı sayısının 28 olduğu belirtildi. Devam eden operasyonlar kapsamında 6 adet el yapımı patlayıcı İmha edildi. Operasyon boyunca imha edilen patlayıcı sayısı 39 oldu. Ayrıca PKK'lılar tarafından asker ve polislerin mahalleye girişlerini engellemek için kurulan 3 barikat da kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ