Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Terör saldırıları minik bedenlere acımadı

        Öznur KARSLI/ GAZETE HABERTÜRK

        Diyarbakır Çınar, Ankara ve İstanbul’da yaşanan bombalı saldırılar, biri anne karnında 10 minik bedeni de vurdu. Ocak ayında Diyarbakır Çınar ile Ankara ve İstanbul’da yaşanan saldırılarda B.Ş. (4.5), N.N.A. (4), A.B. (2.5), E.B. (7), S.E.A. (8) ve Y.T. (2) yaralandı. Mevlüde İrem Çiftçi (5), Alper Murat Açıkgöz (12), 5 aylık Ecrin ve anne karnındaki 6 aylık Elif bebek ise yaşamdan kopartıldı. İşte Türkiye’nin ağladığı ‘çocukları’...

        EŞZAMANLI SALDIRIDA 3 ÇOCUK ÖLDÜ:

        Diyarbakır Çınar’da 13 Ocak’ta PKK’lı teröristler, İlçe Emniyet Amirliği, Emniyet Lojmanları ve İlçe Jandarma Komutanlığı’na eşzamanlı bombalı ve silahlı saldırı düzenledi. 5 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. 5 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftçi, polis babası Mehmet Şenol Çiftçi ile yaşamını yitirdi. Çınar saldırısında ateşin düştüğü bir başka ev ise Açıkgöz Ailesi’nin evi oldu. Saldırıda müstakil evleri çöken aileden baba Lokman Açıkgöz ile çocukları 5 aylık Ecrin ve 12 yaşındaki oğlu Alper Murat hayatını kaybetti. 8 yaşındaki oğulları S.E.A. ise ağır yaralandı. Saldırıda 31 yaşındaki annesi Esra Köse Başaran hayatını kaybeden 2 yaşındaki Y.T. de ağır yaralandı. Polis baba Cengiz Başaran da yaralandı.

        GÖZLERİNDE BANT OLDUĞUNU SANIYOR:

        Başkent Ankara’da Merasim Sokak’ta 17 Şubat’taki canlı bombalı saldırıda 28 can hayattan koparıldı. 61 kişi ise yaralandı. Saldırının en küçük kurbanı 4.5 yaşındaki B.Ş. oldu. Genelkurmay’da sivil memur olarak çalışan anne Şenay Şenses, kreşten aldığı kızı ile servis otobüsüne bindi. Ancak canlı bomba saldırısı meydana geldi. Saldırıda B.Ş ile Şenay Şenses ağır yaralandı. Sol gözünden 2 ameliyat geçiren B.Ş., geçtiğimiz günlerde taburcu oldu. Ancak B. artık göremiyor. GATA’ya bağlı rehabilitasyon merkezinde ailesiyle birlikte destek alıyor. B., kâbus dolu günü “Gözüme çamur attılar” diye hatırlıyor... Gözlerinin ise bant takılı olduğu için görmediğini sanıyor.

        KIZILAY’IN EN KÜÇÜK TANIĞI:

        4 yaşındaki N.N.A. ise Kızılay’da 13 Mart’ta gerçekleştirilen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Ankara Kızılay saldırısının en küçük mağduru. Annesi Yıldız A.’yla birlikte eve gitmek için otobüs durağında beklediği sırada saldırıya yakalanan N.’nin başına cam parçaları isabet etti. Tedavisinin ardından ise taburcu edildi.

        ELİF BEBEĞİ DOĞMADAN ÖLDÜRDÜLER:

        Kızılay’daki patlamada yaralanan polis memuru 42 yaşındaki Muharrem Bektaş’ın 6 aylık hamile eşi 42 yaşındaki Songül Bektaş ise henüz doğmamış bebeğini kaybetti. Acılı aile, terör saldırısında kaybettikleri 6 aylık bebeklerine Elif ismini verecekti.

        BEBEK ARABASI BOŞ KALDI:

        Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde geçen cumartesi düzenlenen hain saldırıda 4 turist hayatını kaybetti. 29’u yabancı uyruklu 39 kişi yaralandı. Saldırıya, ailesiyle birlikte Adana’dan İstanbul’a gezmeye gelen 2.5 yaşındaki A.B. de bebek arabasında yakalandı. Minik A. ağır yaralanırken olay yerinde kalan boş bebek arabası herkesi ağlattı. Saldırıda anne Çilem B., baba Turgay B. ve çiftin büyük kızları E.B. ise hafif yaralandı. Tedavisi Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde süren A.B.’nin beynindeki ödem gerilemeye başladı. Beyninden ve gözünden ameliyat olan A.B.’nin hayati tehlikesi sürüyor.

        TERÖRÜN ACIMADIĞI KÜÇÜK BEDENLER...

        (B.Ş., Alper Murat Açıkgöz, N.N.A.)

        (Y.T.B, Mevlüde İrem Çiftçi)

        Bombalı saldırıdan yaklaşık 1 saat önce 2.5 yaşındaki A.B ve ablası E.B babaları Turgay B.’nin elini sıkıca tutmuş cumartesi gezmesinin tadını çıkarıyorlardı. İşte saldırı öncesi o anlar HTDOKUN’da

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ