Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kemal Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlık teklifine evet diyeceğiz

        Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz." dedi.

        DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI

        Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor buna rağmen evet diyeceğiz. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarsa atsınlar. Ciddi bir karar almalı ve herşeyi göze almalıyız.

        HDP de dokunulmazlık teklifine "evet" demeli.

        Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar. CHP'nin söylem ve tavrındaki sertliği artık her alanda göstereceğiz.

        KİMLİK BİLGİLERİNİN SIZMASI

        Gazeteler yazmıştı daha önce. 2004-2009'da bu veriler satılıyordu.O dönem polis baskın yaptı. 12 kişi hapse atıldı. Operasyon 27 Temmuz 2010'da yapıldı. Bunlardan haberleri yok.

        Tek dertleri var, CHP'yi nasıl suçlarız. Buyurun getirin delilleri. Bizim bilgi işlemin başında olan Erdal Aksünger bu işi dünyada en iyi bilen kişidir.

        Bilgiler sızdırıldı. Götürüldü satıldı, avukatlar parayla satıyordu. O dönem gözaltılar yapıldı. Hapse atıldılar. Ne oldu o dosya?

        Dava dosyasında CHP yazıyor mu? Hayır. Adalet Bakanı neden bakmıyor. Pazarlayan satan AK Parti hükümetinin kendisi. Bilgiler bizde olsa derim ki "Tamam biz bunları verdik". Bilgiler hükümetin güvencesinde. Operasyon yapıldı mı? Yapıldı.Tarihi var mı? Var. Kişiler yakalandı mı? Yakalandı. Yargılandı mı? Yargılandı. Hüküm giydi mi? Giydi.Peki bunlar neredeydi şimdiye kadar.

        Bahsettiğiniz dönem 2010'a kadar olanlar. Fakat burada bahsedilen 2011 verileri değil mi" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Ne fark eder. O zamana kadar satılan veriler de aynı. Girildiği zaman zaten teknik olarak kimden çıktığı belli olur. Bugün bir grupakademisyenin yaptığı çalışma da bunların AK Parti'nin bir il örgütü tarafından sızdığı yönünde. Elimde veri olmadığı için hangi il olduğunu söylemek istemiyorum. Ama ben bunları Erdal Bey'e verdim ve gidin bakın bakalım, gerçekten bu veriler doğru muyanlış mı dedim. Hatta bakın, CHP'den sızsaydı evlenen kadınların kızlık soyadları da olurdu. O veriler bizde var. Demekki bizden sızmadı" diye yanıt verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ