Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta 2 asker şehit oldu

        Melih YİĞİT / ŞIRNAK

        Şırnak'da 14 Mart'ta başlatılan ve halen devam eden "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu'nda PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 2 asker şehit oldu, 4 asker ile 2 polis de yaralandı.

        ASTSUBAY İLE UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

        Şırnak'da 14 Mart'ta PKK'lıların yakalanması, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan, "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" devam ediyor. Güvenlik güçlerinin Bahçelievler Mahallesi'nde yürüttüğü operasyon sırasında terör örgütü PKK'lılar tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcılar infilak ettirildi. Patlamada 6 asker ile 2 polis yaralandı. Olay yerine çağrılan zırhlı ambulansla yaralanan güvenlik güçleri Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan 1 astsubay ile bir uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 4 asker ile 2 polisin tedavisi ise devam ediyor.

        GENELKURMAY: EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ

        Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta 2 askerin şehit olduğu, 4 asker ile 2 polisin yaralandığı saldırının ardından resmi internet sitesinden açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, "19 Nisan 2016 Salı günü Şırnak il merkezinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ve iki kahraman emniyet mensubumuz yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza ve emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.

        ŞEHİT ATEŞİ MERSİN'E DÜŞTÜ

        Şırnak'ta teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'in Mersin'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

        Şehidin, merkez Toroslar ilçesi Tozkoparan Mahallesi 87109. Sokak'ta ikamet eden babası Hasan Eker ve annesi Aynur Eker'e, evlatlarının şehadet haberi, Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer ve askeri yetkililer tarafından verildi. Aynı anda şehit astsubayın yaklaşık 1.5 yıl önce evlendiği Ankara'da yaşayan eşi Seçil Eker'e de askeri yetkililer tarafından acı haber ulaştırıldı. Evlatlarının şehadet haberi ile gözyaşlarına boğulan acılı aileyi, yakınları teskin etmeye çalıştı. Fenalık geçiren şehidin ablası Ayşe Eker'e ise sağlık görevlileri müdahale etti.

        Şehidin baba ocağına Türk bayrağı asılırken, haberi alan komşuları da eve akın etti. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'da şehidin evine gelerek aileye baş sağlığı dileklerinde bulundu.

        Öte yandan şehit astsubayın sosyal medya hesabındaki profilinde, "De ki; Ey kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz" yazdığı görüldü.

        Şehidin cenazesinin nerede defnedileceği yönünde henüz ailenin bir karar vermediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ