Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mehmet Görmez: Kutlu Doğum Haftası Mevlit Kandili'nin alternatifi değildir

        Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen "Eğitimde Evrensel Sorumluluklarımız ve Türkiye'de Din Eğitim ve Öğretimi Konferansı"nda, çoğunluğu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersleri öğretmenlerinden oluşan dinleyicilere hitap etti.

        Kutlu Doğum Haftası'nın bütün ülkeyi, hatta yakın coğrafyayı kuşatan bir hafta olarak yaklaşık 30 yıldır varlığını sürdürdüğüne işaret eden Mehmet Görmez, "Zaman zaman tartışma konusu oluyor. Kutlu Doğum Haftası, Mevlit Kandili'nin alternatifi değildir. Sadece yıllarca anmak şeklinde idrak ettiğimiz Mevlit kandillerini anlamaya dönüştürme çabasıdır." ifadelerini kullandı.

        "İLİM VE HİKMET SORGULAMAYI GEREKTİRİR"

        Görmez, İslam dünyasının çektiği ızdırabın en temel sebebinin "ilmi hikmetten ve hikmeti marifetten ayırmak" olduğunu dile getirerek, "Dini bilgi sadece bir malumata dönüştü. İlim hikmetle, hikmet marifetle ve irfanla birlikte olmazsa o zaman çocuklarımıza sadece malumat yüklemiş oluruz. Bunlar birbirlerini denetleyen kavramlardır. İlim ve hikmet sorgulamayı gerektirir, gençlerimize bunu öğretmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ