Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Firari mahkum Hünkar Karataş Beyoğlu'nda yakalandı

        Mustafa ŞEKEROĞLU / İSTANBUL

        Suç örgütü lideri olduğu gerekçesi ile tutuklu yargılanırken, 11 Mart günü tedavi gördüğü Okmeydanı Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi'nden kaçan Hünkar Karataş'la ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

        Edinilen bilgilere göre firardan sonra çalışma başlatan Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlının sahte evraklar düzenleyerek yurt dışına kaçacağı bilgisine erişti. Karataş, polisin Fatih'te bir adrese yaptığı baskından kılpayı kurtuldu. Polis, Karataş'ın ailesi ve çevresindeki tüm kişileri mercek altına aldı. Tek tek incelenen isimlerden biri de Ahmet K. oldu. Arkadaşları arasında sabıkası olmayan tek kişi olan Ahmet K., takip edilmeye başlandı. Polis, zanlının Ahmet K.'nın evinde saklandığını tespit etti.

        Gasp Büro Amirliği ekipleri, Özel Harekat Timleriyle birlikte önceki gece Ahmet K.'nın Sütlüce'deki evine operasyon düzenledi. Karataş ve arkadaşı, çatıya çıkarak kaçmaya başladı. Her iki şüpheli, çatıdan çatıya kaçmak isterken metruk bir binada yakalandı. Zanlıların gözaltın alınması güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi. Karataş'ın gizlendiği evde yapılan aramada 2 silah, 5 adet polis yeleği, 6 adet polis kepi, 3 adet kelepçe, 3 polis rozeti,1 çelik yelek, bir miktar esrar, 2 adet elektronik tartı ve cep telefonları ele geçirildi. Aynı polis ekibinin, 14 Ocak 2014 tarihinde Karataş'ı Maltepe'de yakalayıp gözaltına alan ekip olduğu anlaşıldı.

        Karataş'ın hastaneden kaçış anları da kameralara yansımıştı.

        "Gasp","Yağma","Hırsızlık,"Resmi belgede sahtecilik" gibi 30 farklı suçtan yargılanan Karataş toplam 107 yıl hapse çarpılmıştı. Zanlının suç dosyasında, birçok market ve akaryakıt istasyonu soygunu yer alıyor.

        Karataş, Asayiş Şubesi'ndeki sorgusunun ardından adliyeye çıkartıldı. Zanlı, adliyeye götürülürken "Yine kaçacağım" diye bağırdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ