Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgecan Aslan 'Anneler Günü' özel konserinde de ağlattı

        Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) Anneler Günü özel konseri düzenledi. İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen konsere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun yanı sıra Mersin'de hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın anne ve babası da katıldı.

        Özel davetli olarak programa katılan Özgecan'ın annesi Songül Aslan ile babası Mehmet Aslan duygusal anlar yaşadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu konuşmasında, Özgecan Aslan'ın anne ve babasına vakur duruşlarından ötürü teşekkür etti. Gecede, Ahmet Samur isimli öğretmenin yakma tekniği ile yaptığı Özgecan'ın resmi anne Songül Aslan'a takdim edildi. Hediyeyi alan Songül Aslan gözyaşlarına hakim olamadı.

        "HAKİMLER VİCDANİ KANAATLERİNİ KULLANMALI"

        Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ile anne Songül Aslan program öncesi Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) özel açıklamalarda bulundu. Bütün annelerin anneler günü kutladığını belirten Mehmet Aslan annelerin mutsuzluk ve gözyaşlarının biteceğine olan inancını dile getirdi. Mehmet Aslan, Özgecan vakasına benzer olayların bir daha yaşanmaması için başta yetkiler olmak üzere herkesin duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Yasaların önemine dikkat çeken Aslan, "Yasalar bir yerde, eğer insanların içerisindeki o yasanın ifade ettiği o evrensel değer yoksa yasalar da bir işe yaramıyor." diye konuştu. Aslında yeterli yasal düzenlemelerin bulunduğunu ifade eden Mehmet Aslan, uygulamada sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Aslan, özellikle kadın ve kız çocuklarıyla ilgili olarak hakimlerin pozitif ayırım yapması gerektiğini savundu. Aslan, "Hakimlerin vicdani kanaatlerini ön plana çıkartmaları gerekiyor. Hakim ve savcıların bu anlamda atacakları bir adım toplumdaki devlete olan güveni de hukuka olan, hakimle olan bakış açılarını da bence bir anda değiştirecektir." şeklinde konuştu.

        Mehmet Aslan, Özgecan'ın katili Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesine ilişkin soru üzerine ise "Aslında hiçbir şey hissetmedim. Ne sevindim ne üzüldüm. Zihin itibariyle, duygu itibariyle gelmiş olduğum noktada artık öyle bir durumdayım ki düşünebiliyor musunuz; siz dünyada en kıymetli en değerli, en sevdiğiniz varlık elinizden gittikten sonra onun karşılığında size ne verilse sevinirsiniz? Ya da başka ne gitse o kadar üzülürsünüz." diye konuştu. Özgecan'ın yanında olmadığı için çok hüzünlü olduğunu belirten anne Songül Aslan da bütün annelerin anneler gününü kutladı.

        Anneler Günü özel konseri, 'Anne ve evlat yüreği' konulu Türkü, şarkı ve şiirlerin seslendirildiği eserlerle sona erdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ