Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Bağdat Caddesi’ne asfalt kasis

        Ela SEZEN - GAZETE HABERTÜRK

        Bağdat Caddesi’ndeki ölümlü kazaların hız canavarlarını durdurmadığını, hız kontrollerinin işe yaramadığını defalarca HT İstanbul sayfalarına taşımıştık. Denetimler ve kesilen cezalar da yetersiz kalınca Cadde için kasis önlemini gündeme getirmiştik.

        Ve sonunda bir türlü durdurulamayan hız tutkunlarına karşı Cadde’ye kasis konuldu. Büyükşehir Belediyesi caddede 4 ayrı noktaya kasis yaptı.

        Çiçekçi Mehmet Emin Kaya, üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı, keman sanatçısı Okan Arıkan ve daha birçok can... Hepsi Bağdat Caddesi’ndeki hız tutkunlarının kurbanı oldu.

        Mayıs ayından itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü Bağdat Caddesi’nde denetim noktaları artırdı.Ekiplerin mesaileri gece 02.00’den sabah 06.00’ya uzatıldı.

        Polisin yaptığı denetimlere ve kesilen cezalara rağmen hız meraklıları Bağdat Caddesi’nde trafiğin yoğun olmadığı saatlerde hızlarını kesmeyince, çare Cadde’ye kasis yapılmakta bulundu.

        HIZA KASİS ÖNLEMİ

        Yaklaşık 6 kilometrelik Cadde’nin 4 farklı noktasına asfalt kasis yapıldı. Kasislerden 2’si Caddebostan’a, biri Göztepe Parkı önüne, diğeri ise Feneryolu’na yapıldı.

        Caddenin Suadiye ve Erenköy’deki kısmında ise henüz çalışma yok. Yapılan kasisler sayesinde sürücülerin gazdan ayağını çekmelerini sağlayarak hızlarını düşürmeleri hedefleniyor.

        Konuyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kasislerin faydalı olması ve başka noktalarda da ihtiyaç duyulması halinde kasis sayısının artırabileceğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ