Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Dokunulmazlıkların kaldırıldığı yok

        Ahmet ÜNSAL/MANİSA

        CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel "AKP Türkiye'ye bir oyun kurdu. Dokunulmazlıkların kaldırıldığı yok. Sadece geçici bir maddeyle bekleyen dosyalar yollandı. Şu andan itibaren 550 milletvekili yine dokunulmazlık zırhı altında. Bundan sonra olanları göreceğiz" dedi.

        CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'den geçen milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği konusunda AK Parti'yi sert bir dille eleştirdi. Özellikle Başbakan ve bakanların dokunulmazlıkların kaldırılmasının kapsam dışında bırakıldığını vurgulayan Özel; "AKP Türkiye'ye bir oyun kurdu. AKP Türkiye'yi bir algı yönetimine sürüklemeye çalışyor. Dokunulmazlıkların kaldırıldığı yok. Sadece geçici bir maddeyle bekleyen dosyalar yollandı. Şu andan itibaren 550 milletvekili yine dokunulmazlık zırhı altında. Başbakan ve Bakanlar değişikliğin dışında tutuldu.AKP, Bakanları ve Başbakanı bu işin içine katmayarak bakanlarına ve başbakanına güvenmediğini açıkça ortaya koymuştur. Geçmişte haklarında onca suç iddiası ortaya çıkanlar kenarda tutuldu. Bundan sonra olanları göreceğiz. Demirden korksak trene binmezdik" dedi.

        Kendisinin de fezlekesi olduğunu söyleyen Özel; "Dosyalarımın içinde beni utandıracak hiç bir şey yok. Ne rüşvete aracılık etmişim, ne kalpazanlık yapmışım, ne ihaleye fesat karıştırmışım, bu yola çıkarken siyasete başlarken de dokunulmazlık adı altında başlamadık. Bu güne kadar kendim ve partim adına söylemiş olduğum her sözün arkasındayım. AKP'nin savcı ve hakimlerine 'hodri meydan' diyorum. Kendi adıma dokunulmazlığın kalkmış olmasından memnunum. Sanki dokunulmazlık dosyalarının olması bir siyaset alanı yaratıyormuş gibi algılanabilirdi. Şimdi hiçbir engel yok. Buyursunlar gelsinler. AKP'nin savcıları hakimleri" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ