Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erzurum'da dev gemi karadan yürütüldü

        Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in de katıldığı programda, dev gemi, Ulu Cami’nin önünden Cumhuriyet Caddesi boyunca Havuzbaşı Kent Meydanı’na kadar kortej eşliğinde yürütüldü.

        Mehteran takımı eşliğinde tekbirlerle coşkulu bir şekilde yürüyen binlerce Erzurumlu, İstanbul’un Fethi’ni temsili olarak canlandırdı. Fetih Korteji’ne Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, başkan yardımcıları, daire başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        İstanbul’un Fethi’nin 563. münasebetiyle Havuzbaşı Kent Meydanı’nda düzenlenen programda konuşan Başkan Sekmen, "Her yeni başlangıç bir fetihtir. Eskimiş olanı, köhnemiş olanı, işlevi kalmayanı geride bırakıp, ileriye doğru yelken açmak bir fetihtir. Ülkesi, milleti ve insanlık için yeni aydınlık kapılarını aralamak bir fetihtir. Fetih; İsrail’in zulmüne ’Dur!’ diyebilmektir. Fetih; ’Dünya 5’ten büyük’ demektir. Fetih; büyük medeniyetleri inşa etmiştir. Fetih; bir milleti yeniden ayağa kaldırmaktır. Fatih Sultan Mehmet Han gemileri karadan yürüttü, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ise Marmaray’ı denizin altından yürüttü" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ