Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'da gençlerle buluştu

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya'nın Köln kentinde CHP Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Birliği Gençlik Kolları tarafından düzenlenen '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' programına katıldı.

        Gençlere hitap eden CHP Genel Başkanı, "Cumhuriyet birileri tarafından bize altın tabakta sunulmadı. Cumhuriyeti kurarken şehitlerimizin kanı var, acılar var, gözyaşları var ve biz Cumhuriyeti onurumuzla kurduk. Çocuklarımıza güzel Türkiye bırakmak için babalarımız, dedelerimiz mücadele ettiler. Birilerinin önünde kul olmasınlar diye, Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür yurttaşları olsunlar diye mücadele ettiler ve biz onların yaptığı mücadeleden bugüne geldik. Cumhuriyeti kurduk şimdi bir şey yapmamız lazım. Özgürlükçü demokrasiyle Cumhuriyetimizi taçlandırmamız lazım'' dedi.

        Kılıçdaroğlu, tüm uygar ülkelerde geçerli olan kurallar gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşlarının da birinci sınıf demokrasiye, tam demokrasiye laik olduklarını ve hak ettiklerini belirterek onun mücadelesini vereceklerini söyledi.

        "BİZİM MÜCADELEMİZ VARLIK MÜCADELESİ"

        Salondakilere Almanya gibi bir ülkede yaşadıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Siz demokratik bir ülkede siyasal mücadele yapıyorsunuz. Yargının bağımsızlığı var, yargının tarafsızlığı var, medyanın özgürlüğü var, düşünceyi açıklama özgürlüğü var, devlette liyakat sistemi var, devlet bütün yurttaşlarına eşit davranıyor ama Türkiye'de bu koşullar yok. Biz bir AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Valisi, kaymakamı, ordusu, emniyeti hep beraber bir AKP devletine karşı mücadele ediyoruz. Bizim mücadelemiz bir varlık mücadelesidir" dedi.

        Türkiye'yi uygar dünyanın bir parçası yapmak istediklerini belirten CHP lideri, ''Türkiye'yi Ortadoğu bataklığının bir parçası yapmak istemiyoruz. Bütün mücadelemiz bunun üzerine kurulu. Kadın erkek eşitliğini savunuyoruz, demokrasiyi savunuyoruz, düşünceyi ifade özgürlüğünü savunuyoruz, medya özgürlüğünü savunuyoruz, yargı bağımsızlığını savunuyoruz, parlamentoda güçler ayrılığını savunuyoruz" ifadelerini kullandı.

        Kılıçdaroğlu, vermiş oldukları mücadelede umutsuzluğa kapılmayacaklarını belirterek, ''Bedenimiz olduğu sürece, aklımız olduğu sürece bunun mücadelesini vereceğiz. Mücadeleden çekinmeyeceğiz, korkmayacağız" diye konuştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ