Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'deki Serap Çiçek'in ölümüyle ilgili davada karar çıktı

        İzmir Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Osman B. ile Sarap Çiçek'in yakınları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ve tarafların avukatları katıldı.

        Mahkemede, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden gelen, sanık Osman B'nin "ceza ehliyetinin tam olduğu"na dair rapor okundu.

        Serap Çiçek'in yakınlarının avukatı Faruk Çalışkan, son sözlerin sorulması üzerine, sanığın "kasten adam öldürmek ve cinsel saldırı" suçlarından cezalandırılmasını, "konut dokunulmazlığını bozma" suçuyla ilgili takdiri mahkeme heyetine bıraktıklarını belirtti.

        Avukatları, müvekkillerine "cinayet suçundan" ceza verilmesini diğer suçlardan ise verilmemesini talep ederken, Osman B ise "Canımdan çok sevdiğim Serap Çiçek'i neden öldüreyim, ayrıca intihar etmek istedim. Ben Serap'ın yakınlarının bana attıkları iftiralar nedeniyle susma hakkımdan caydım" dedi.

        Savcının mütalaasının ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı, Osman B'nin ömür boyu hapis cezasına çarptırıldığını, duruşmadaki iyi halinden bu cezanın 25 yıla indirildiğini bildirdi.

        Serap Çiçek, Kasım 2015'de, Karşıyaka 1688 Sokak'taki dairesine yakınları tarafından ölmüş halde bulunmuş, yanında tarım ilacı olduğu için intihar ettiği ihtimali üzerinde durulmuştu. Yapılan otopside Çiçek'in boğazı sıkılarak öldürüldüğü anlaşılınca taksi şoförlüğü yapan erkek arkadaşı Osman B. gözaltına alınmış, sorgusunda susma hakkını kullanan sanık sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ