Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Can Dündar davasının sanığı Murat Şahin: Nişancı biriyim, istesem 200 metreden öldürürdüm

        Serdar KULAKSIZ - İSTANBUL

        Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı ile ilgili olarak biri tutuklu 3 sanık hakim karşısına çıktı.

        Tutuklu sanık Murat Şahin, "Amacım Can Dündar'ı öldürmek ya da yaralamak değildi. Kitleye mesaj vermekti. Can Dündar'ın Türkiye'ye zarar verdiğini unutan insanlara mesaj vermekti. Eylem, korkutmaktan ziyade toplumu bütünleştirmek içindi" dedi.

        İstanbul 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Murat Şahin ile tutuksuz sanıklar Sabri Boyacı, Habip Ergün Celep ile olayda yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal katıldı. Can Dündar ise İngiltere'de olduğu için duruşmaya gelmedi.

        TOPLUMSAL OLAYLARA DUYARLIYIM

        Duruşmada ilk kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Murat Şahin, toplumsal olaylara duyarlı bir kişi olduğunu belirterek "Birçok insan gibi benim de siyasi görüşüm var. Basından izlediğim kadarıyla Can Dündar ve onun gibi düşünen bazı gazetecilerin Türkiye'ye çok zarar verdiklerini kendi siyasi düşüncem çerçevesinde değerlendirdim" diye konuştu. Suça konu silahın kendisine ait olduğunu söyleyen Şahin, "Evde bodrumda saklıyordum. Arkadaşım Sabri Boyacı'ya emaneten silahı verdim. Uzunca süre onda durdu. Bu olaydan tahminen 10 gün önce Sabri'den silahı geri istedim" dedi.

        NİŞANCI BİRİYİM İSTESEYDİM 200 METREDEN ÖLDÜREBİLİRDİM

        Can Dündar'a karşı bir eylem yapmayı düşündüğünü belirten Şahin,"Duruşmaya ara verildiğinde kendisini gördüm. Çevredekiler zarar görmesin diye kalabalığın arasından uzaklaştıktan sonra Can Dündar'a yaklaşıp ateş ettim. Kendisine nişan almadım. Tabii biraz da amaç korkutmaktı. İki el ateş ettim" diye konuştu. Amacının öldürmek olmadığını belirten Şahin, "Eğer öldürmek isteseydim 200 metre uzakta ateş eder kendisini öldürürdüm. Ben silah eğitimi almış çok iyi nişancı birisiyim. Aslında amacım yaralamak da değildi. İstersem yaralardım. Polisler üstüme geldikten sonra silahı ateşleyebilirdim" dedi.

        KURU SIKI SEVMEM

        "Amacınız korkutmak ise neden kuru sıkı kullanmadınız" sorusuna ise "Kuru sıkı tabanca kullanmayı sevmiyorum."Sanık Sabri Boyacı ise Murat Şahin'a kesinlikle silah temin etmediğini, ayrıca Murat Şahin tarafından bana emaneten bir silah verilmedi. Benim bu olayla bir ilgim yoktur.Murat'ın beyanlarını kabul etmiyorum" dedi.

        Sanık Murat Şahin, Dündar'ın avukatının, Can Dündar'a bu eylemi yaparken devlet büyüklerinin televizyon kanallarında Can Dündar hakkındaki casusluk iddiası sizi etkilenmiş midir" şeklindeki sorusuna "Evet" diyerek yanıt verdi.

        HAKİMDEN DÖVME UYARISI

        Duruşmaya gömleğinin kolunu katlayarak Türk Bayrağı dövmesini görünür şekilde giren Sabri Boyacı, hakim tarafından uyarılarak gömleğinin kolunu indirmesini söyledi.

        KESİNLİKLE İLGİM YOK

        Sanık Habip Ergün Celep ise Can Dündar ile Murat Şahin'i tanımadığını söyledi. Celep, "Sabri Boyacı'yı tanıyorum. 20 gün kadar yanımda çalıştı. Ancak psikolojik sorunları olan birisiydi. Kendisi ile çalışamayacağımı söyledim. İşten çıkarttım. Araya girenler olunca tekrar işe aldım. Bu olaylarla kesinlikle bir ilgim olmadığı gibi ticari hayatın da etkilenmiştir. Maddi manevi zarar gördüm" diye konuştu.

        ŞİKAYETÇİ OLDU

        Olay sırasında yerden seken kurşun nedeniyle ayağından yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal ise olay anını anlatarak, "Sanıktan şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. O silah beni öldürebilirdi" dedi.

        Yağız Şenkal ve Can Dündar'ın katılma talebini kabul eden hakim, Murat Şahin'in ise tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.

        İDDİANAME

        İddianamede silahlı saldırıyı gerçekleştiren Murat Şahin'in "Kasten yaralamaya teşebbüs", Kasten yaralama", "Silahlı tehdit", "Hakaret" ve "Ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 4 yıl 1 ay 15 günden 12 yıl 10 aya kadar hapsi istendi. Olayın azmettiricisi oldukları iddia edilen şüpheliler Sabri B. ve Habip Ergün C.'nin ise "Kasten yaralamaya teşebbüs" ve "Silahlı tehdit" suçlarından 2,5 yıldan 6,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ