Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Lokman Ertürk: Komutanım oyuna gelmeyin

        Neslihan CAN / Ankara

        Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Akıncı 4. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim'e yolladığı kısa mesajları HT Ankara ile paylaştı. Aramalarına yanıt alamadığı için mesaj attığını belirten Ertürk, şöyle konuştu:

        "Esenboğa Havalimanı'na giderken, şehri bombalayan uçakların Akıncı'dan kalktığını öğrendik. Rotamızı Akıncı'ya çevirdik. Bana eşlik eden halk, uçakların kalkışını engellemekte kararlıydı. Vatandaşların zarar görmemesi için bir umut telefonuma sarıldım. Tuğgeneral Evrim'i defalarca aradım, cevap vermedi. Mesaj atmaya başladım. 'Komutanım ne olur yapmayın, bu oyuna gelmeyin' yazdım. 10 bin kişi ile geldiğimi söyleyip benim karşıma çıkmasını, beni hedef almasını istedim."

        "YOK OLUŞ VAR OLUŞ MÜCADELESİ"

        Halkın, Akıncı Üssü'ne ilerleyişi sırasında Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile de iletişim halinde olduklarını belirten Ertürk, "Ülkenin kaderini ya Akıncı'dan kalkan uçaklar ya da Kazanlılar belirleyecekti. Vücudunu siper eden Kazanlılar adeta yok oluş, var oluş mücadelesi verdi. Jetlerin kalkışına engel oldu" dedi. Ertürk, çevre köylerden çiftçilerin uçakların görüş alanını daraltmak için ekinlerini yaktığını, balya balya samanların ve lastiklerin ateşe verilmek üzere hava üssüne taşındığını anlattı. Ertürk, "Cumhuriyet'in kuruluşunda dillere destan destek veren Kazan yine gözünü kararttı, ülkesi için canını feda etti. İlçemiz bu var oluş mücadelesinde 10 şehit verdi, 59 yaralımız var" diye konuştu.

        "O KIŞLANIN ÖNÜNE ANIT DİKECEĞİM"

        Türkiye'nin dört bir yanından teşekkür telefonları aldıklarını belirten Ertürk, "Sivil toplum kuruluşları ve yardımsever vatandaşlar bizlere ulaşıp, çiftçilerimizin, yaralılarımızın ihtiyaçlarını sunuyor. 'Kahraman Kazanlılara canımız feda' diyorlar" diye konuştu. Örnek direnişin ölümsüzleştirilmesi gerektiğini söyleyen Ertürk, "Kanlarımızın döküldüğü o kışlanın tam önüne bedeli ne olursa olsun anıt dikeceğiz. Gelecek nesle o anıtı gezdireceğiz" diye konuştu.

        KAZANLI UNVAN İSTİYOR

        FETÖ'cü askerlerin darbe girişimine karşı en büyük direnişi gösteren ve adeta kahramanlık destanı yazan Kazan halkı, Kahramanlık Madalyası ve Kazan ilçesinin ismine Kahraman adının da eklenmesini istiyor. Birçok siyasinin ılımlı yaklaştığı belirtilen bu talebe yetkililerin ne cevap vereceği ise merak konusu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ