Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ege Ordu'da FETÖ/PDY soruşturması

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hakbilen'in emriyle Orgeneral Recep'in emir astsubayı Başçavuş Adnan Karaman ile Gaziemir ilçesindeki Kara Havacılık Komutanlığında görevli 6 personel, helikopter ile karargaha gitti.

        Burada derdest edildikten sonra helikopterle Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne nakledilmesi planlanan OrgeneralAbdullah Recep, durumu fark ederek, Tümgeneral Hakbilen'i ve emir astsubayı Başçavuş Adnan Karaman'ı aldırdı. Bunun üzerine helikopterdeki Yarbay Bahattin Akgül, yüzbaşılar Hakan Yukarki, Hacı İbrahim Çalışkan, Üsteğmen Serkan Çoban, üstçavuşlar Yasin Sağkol ile Yasin Büyükaltay, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ne geri döndü. Karargahtaki kamera kayıtları ve Orgeneral Recep'in şikayeti üzerine gözaltına alınan 7 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Bu arada operasyon gecesi polis tarafından gözaltına alınan Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Hakbilen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ