Bursa merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput hakkındaki soruşturmada, il imamları ile görevi ortak yürütüp onlara bir nevi "eş valilik" pozisyonu verdiği, kurumları ve özel şirketleri FETÖ'nün emrine atadığı iddiaları üzerinde duruluyor.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY'ye yönelik başlattığı operasyon sürüyor.
Operasyon kapsamında gözaltına alınan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput, eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski BTSO ve Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, eski İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, eski Bursa Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Saydam, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı ve eski Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman ve oğulları, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er ile birçok firma ve derneğin yöneticisinin de aralarında bulunduğu 100 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
Bursalı iş adamlarından "himmet" adı altında paraların toplanması, FETÖ'ye aktarılması ve bunun nasıl organize edildiği konularının araştırıldığı soruşturmada, FETÖ mensubu bazı polis, yargı, vergi dairesi, SGK yöneticisi ve çalışanları aracılığıyla iş dünyası üzerinde baskı kurulup, FETÖ'ye ciddi miktarlarda para aktarılmasıyla ilgili iddialar üzerinde de duruluyor.
Eski Vali Harput'la ilgili de yapılan ihbar, şikayet ve elde edilen bilgiler doğrultusunda başlatılan soruşturmada, il imamları ile görevi ortak yürütüp, bu kişilere bir nevi "eş valilik" gibi pozisyon verdiği, kurumlar ve özel şirketleri FETÖ'nün emrine atadığı iddiaları üzerinde durulduğu belirtildi.
FETÖ'nün, Bursa'daki tüm devlet kurumlarında etkinliğini artırıp, devletin tüm imkan ile yargı, polis ve vergi denetim gibi gücünün örgüte temsil edildiği, özel sektörde faaliyet gösteren şirket ve bu şirketlerin oluşturduğu birliklerin FETÖ'nün sürekli gelir kaynağı haline getirildiği, sivil toplum kuruluşlarının tamamının yönetimini, bu örgüte teslim etmek üzere devlet gücünün kullanıldığı ileri sürüldü.
Harput hakkında, il genelinde emniyet müdürü, hakim ya da savcı, vergi dairesi ve SGK yöneticisi ve çalışanlarının, "eş vali" ile belirlenen bir iş adamına gittiği, şahsa "aba altından sopa gösterip" bir anlamda ceza kesilerek para alındığı ve bunun da "hayır" adı altında toplanarak örgüte aktarıldığı iddialarıyla soruşturma yürütüldüğü bildirildi.
Bursa'da FETÖ/PDY operasyonları kapsamında daha önce gözaltına alınan ve tutuklanan emniyet müdürlüğünde görevli bazı şube müdürleri ile hakim ve savcıların, iş adamlarını korkutarak zorla para vermelerini sağladığı öğrenildi.
Daha önce Şahabettin Harput'un mütevelli heyeti başkanlığını yaptığı Orhangazi Üniversitesinde, yurt dışına kaçtığı belirlenen il imamı Cansun Sarıyıldız için kral dairesi gibi oda döşendiği de ortaya çıkmıştı.
AA
Haberturk.com ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Haberturk.com yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Haberturk.com yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Haberturk.com bunlardan sorumlu tutulamaz.
Haberturk.com yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.