Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Aktay'dan Ak Parti MYK sonrası önemli açıklama: PKK ve DAEŞ arasında fark yoktur

        AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Gaziantep'teki terör saldırısı dolayısıyla Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım başkanlığındaparti genel merkezindeki toplantı saat 18.40'ta başladı ve 22.00'da sona erdi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi.

        İşte Aktay'ın açıklamaları;

        "Burada ölen canlar hepimizin. Ölen canların kimlikleri hiç önemli değil. Terör kimden gelirse gelsin lanetlenecek bir olaydır. Kime karşı yapılırsa yapılsın kurbanlar masumdur. Kurbanları bizden olarak görüyoruz. Canına kıyılan mazlumların terör kurbanlarının ne mezhebine, ne dinine bakmadık. bakmayacağız. Yine menfur terör saldırıları karşısında canlarımız yitti. Etnik kimliğinin, kültürünün, mazhebinin siyasi görüşünün ne olduğuna asla bakmadık" bakmayacağız."

        "İĞRENÇLİĞİN DANİSKASIDIR"

        "Bu ülkede ölen her can, bizim canımızdır. O bizim canımızdan bir parçadır. Acımıza acı katmaktadır. Bu ölümlerin siyasi istismar konusu gelmiş olması acımızı daha da arttırmıştır. Bu girişimleri, bu olayı sahiplenmek, hiçbirisi bizim dışımızdaki insanlar değiller. Hepsi bu milletin evlatlarıdır. Bu tek vatanın evlatlarıdır. Bu evlatlar arasında ölüm esnasında ölüm yapıyor olmak iğrençliğin daniskasıdır. Bunu söylemek zorunda olduğumuz için üzgünüz."

        "HDP'LİLER BU ORTAMI OKUYAMAMAKTADIR"

        "Türkiye'de özellikle 15 Temmuz sürecinin ortaya koyduğu yeni siyasetortamı içersinde hala HDP'liler bu ortamı okuyamamaktadırlar. Kendilerine yeni bir çıkış yolu bulmaya çalışmaktadırlar. Türkiyehalkı tarafından reddedilmiş olmanın kendilerine daralttığı alanlarda yeni alanlar oluşturmaya çalışıyorlar. Böyle alanlar olması çok acıdır. Kendilerine hiçbir fayda sağlamayacaktır. Tarih bu tarz menfaat sağlayanlar ıolaylardan kınayacaktır. Onları hiçbir şekilde hayırl yad etmeyecektir."

        "AMBULANSLAR GELMEDEN ORAYA KOŞMALARI HAZIRLIKLI OLDUKLARINI İŞARET EDİYOR"

        "DAEŞ olabilir de olmayabilir de hiçbir önemi yok. Her seferinde lanetliyoruz yaptıklarını. Bu olay örneğinde henüz DAEŞ tespitimiz yok. Farklı işbirlikleri içerisine girebiliyorlar. Bir borçlanma ilişklisine girebiliyorlar. PKK'nın işine gelebilecek eylem, DAEŞ'çi unsulara ihale edilebiliyor. Bu olay çok ilginç, henüz karanlık bir olay. Kimin yaptığına dair tespit yok. Şüphe biraz olağan şüphe gibi. Bulgular ve olayın yapılış mahiyeti, sonradan sahiplenme. Olayı provoke etmek için HDP'lilerle cenaze ortamını miting ortamına dönüştürmeye çalıştılar. Bu da net bir biçimde görüldü. Daha olaylar ambulans yerine gelmeden oraya koşmaları hazırlıklı olduklarınayönelik işaretler de veriyor. Olay bütün boyutlarıyla araştırılmaktadır. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacaktır. Bu konuda herkes emin olmalıdır ki DAEŞ VE PKK arasında hiçbir fark yoktur. İpin ucunu takip ettiğinizde PKK, DAEŞ ve FETÖ çıkmaktadır. Terör örgütlerinin kimliği yok. Bir fark gözetmiyoruz."

        MEHMET ŞİMŞEK: TERÖR ÖRGÜTLERİ SON ÇIRPINIŞLARINI YAPIYOR

        Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki düğünde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

        AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan olağanüstü toplantıya katılan Şimşek, şu ifadeleri kullandı;

        "Eylemi yapan kişinin yaşı konusunda henüz net bir bilgi yok ama bu yaştaki çocukları kullanmamak ayrı bir vahşet, ama böyle bir terör eylemin yapılması ayrı vahşet. Terör örgütlerinin hepsi barbar. Çünkü sivilleri hedef alan, cana kast eden her türlü eylem barbarcadır. Vahşicedir. Yakın coğrafyamızda örnekleri çok. Milletimize sabırlar diliyorum. Bunlarla mücadele konusunda tereddütümüz yok. Ben inanıyorum ki terör örgütleri giderek son çırpınışlarını yapıyorlar. Gerek ordumuz, gerekse polisimiz ve gerekse miletimiz bu konuda çok güçlü bir duruş sergiliyor. Bugün özellikle dışarıdan taşıma getirilen bazı provokatörler vardı. Onların dışında atmosfer yapıcıydı. Birlik beraberlik ve dayanışma ruhu hakimdi. Sayın Başkbanımız davet ettiler belki o çerçevede değerlendirme yapacağız."

        MEHDİ EKER: HAİNLERİN TUZAKLARINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker AK Parti MYK öncesi açıklamada bulundu. Eker, "Bu vahşeti ve saldırıyı tasvir etmek için insan söyleyecek söz bulamıyor. Maşası kim olursa olsun, hangi vahşi elin vasıtasıyla gerçekleşirse gerçekleşsin, bu ülkenin insanına dönük bir eylem. Şiddetle telin ediyoruz. Böyle zamanlarda milletimizin birlik ve beraberliği korumasıyla biz bu oyunları bozarız. Küresel hesapların farkında olarak maşaların hain ellerini hep birlikte kıracağız, güzel bir geleceği beraber inşa edeceğiz. İnsanın dili birşey söylemeye elvermiyor. Kimden ve nereden gelirse gelsin terör eylemlerinin hepsine karşıyız. Hainlerin tuzakları boşa çıkacak" dedi.

        MEHMET EYUP ÖZKEÇECİ: BÜTÜN ÜLKELERİ TEHDİT EDEN KÜRESEL BİR OLAY

        AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, "Düğün evini yas evine çeviren alçaklar Antep gazidir, gerekirse şehit olur ama asla teslim olmaz." ifadesini kullandı.

        Özkeçeci, yazılı açıklamasında, Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde, düğünde meydana gelen patlama sonucu 51 vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsattı.

        "İnsanlıktan nasibini almamış her türlü değerden ve vicdani duygudan yoksun kişi veya kişiler tarafından gerçekleştirilen bu saldırıyı esefle kınadığını" belirten Özkeçeci, şunları kaydetti:

        "Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır. Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör, bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücadele de küresel ölçekte sürdürülmelidir. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir."

        "BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARI KENETLENECEK VE GÜÇLENECEKTİR"

        Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete sabır, metanet ve başsağlığı dileyen Özkeçeci, yaralılara da acil şifa temennisinde bulundu.

        Özkeçeci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, halkın destansı fedakarlığı sonucu FETÖ ve üst aklın başarısız olduğunu hatırlatarak, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        "Bunlar, aynı zincirin diğer halkaları olan terör örgütleriyle işbirliği içerisine girerek son günlerde doğu ve güneydoğudaki çeşitli illerimizde saldırılarla adeta darbe gecesinin intikamını almaya çalışmaktadırlar. Üst üste bu saldırıları yaparak ülkemizi bir terör çemberine sürükleme çabası içerisindeler. Türkiye'de güvenlik zafiyeti olduğunu göstermeye çalışarak ülkeye ekonomik ve siyasi anlamda darbe vurmaya çalışmaktadırlar ama bilmelidirler ki ne kadar çok saldırırlarsa bu toprakların çocukları o kadar çok kenetlenecek ve güçlenecektir. Canımız yansa da ne diz çökeceğiz ne de bu toprakları bölmelerine izin vereceğiz. Düğün evini yas evine çeviren alçaklar Antep gazidir, gerekirse şehit olur ama asla teslim olmaz. Daha da kenetlenip sağduyu ve kardeşlik içinde terörün kökünü hep birlikte kazıyacağımız gün yakındır ve bundan zerrece şüphemiz yoktur."

        Özkeçeci, Gazianteplilere provakasyona gelmemeleri yönünde de uyarıda bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ