Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 01.10.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 01 Ekim Cumartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KUMLUCA'DA 28 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Kumluca ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 28 kişi gözaltına alındı.

        Kumluca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Aralarında, Kumluca Genç İş Adamları Derneği yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        Öte yandan, operasyonlar kapsamında aranan 5 kişinin adreslerinde bulunmadığı belirtildi. (AA)

        MANİSA'DAKİ 11 FETÖ ZANLISI SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

        Manisa'da geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında esnaf, polis ve memurların bulunduğu 11 kişi Manisa Devlet Hastanesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Manisa'da bir süre önce yapılan FETÖ/PDY operasyonları kapsamında gözaltına alınan 11 zanlı sorguları sürdüğü sırada rahatsızlandıkları gerekçesiyle sağlık kontrolünden geçirildi. Aralarında esnaf, polis ve kamu çalışanlarının olduğu N.M., C.Y., M.G., K.D., M.D., M.Ç., E.S., M.A.G. ve M.Z.O. Manisa Devlet Hastanesinde, diğer 2 kişi de Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Zanlıların sağlık kontrolünün ardından sorgularına devam edilmek üzere yeniden Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (IHA)

        ANKARA'DA 25 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosunun, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verdiği polislerden 25i gözaltına alındı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Soruşturma Bürosu, FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli bazı polisler hakkında gözaltı kararı verdi.

        Haklarında yakalama kararı bulunan polislerden 25i gözaltına alındı.

        Gözaltı kararı verilen polislerden bazılarının örgütün gizli mesajlaşma programı olan "ByLock"u kullandıkları belirlendi.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (AA)

        ERZİNCAN'DA 12 KİŞİ YAKALANDI

        Erzincan'da, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturmada, örgütün gizli yazışma programı "Bylock" kullanıcısı olduğu öne sürülen 12 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturmayı yürüten Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, bir süre önce görev yaptıkları kurumlardaki görevlerinden uzaklaştırılan ve haklarında yakalama kararı olan zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

        Ekipler, çalışma kapsamında, biri üçüncü sınıf emniyet müdürü, 2 imam, 2 ebe, birer veteriner hekim, sağlık memuru, mühendis, sağlık memuru, öğretmen ve memurdan oluşan 12 zanlıyı çeşitli adreslere düzenlediği operasyonla gözaltına aldı.

        FETÖ'nün gizli yazışma programı "Bylock" kullanıcısı oldukları öne sürülen zanlılar, sorgulanmak üzere şubeye götürüldü.

        Kentte, FETÖnün darbe girişiminin ardından örgütün yapısı ve örgütle ilişkili olanların tespit edilerek haklarında yasal işlem yapmak üzere başlatılan soruşturma da çok yönlü sürdürülüyor.

        FETÖ'NÜN ERZİNCANDAKİ YAPILANMASI DEŞİFRE EDİLDİ

        Kentte, şuana kadar yapılan operasyonlarda, FETÖnün karar mekanizması durumunda bulunan, örgütün para trafiğini, özel sektör ve kamuda yapılanmasını yöneten ana mütevelli üyeleri ile mütevelli üyelerinin yanı sıra kentte ana mütevelli heyetinin talimatlarıyla hareket eden il imamları, il imam yardımcıları, iş adamları, esnaf, özel öğrenci yurtları ile dershanelerden sorumlu sözde imamları ile örgütün emniyet, sağlık, eğitim, üniversite, diyanet gibi kamu kurumlarından sorumlu sözde imamlarının tamamının deşifre edildiği belirtildi.

        Soruşturmada, FETÖye ilişkin tüm şüphelilerin mal varlıklarına Erzincan Sulh Ceza Mahkemesinin kararıyla el konulduğu öğrenildi.

        Kentte 19 Eylül tarihi itibariyle OHAL Bürosu bünyesinde İtiraz Komisyonu oluşturulduğu ve şu ana kadar görevden uzaklaştırılan 59 kişi, kamu görevinden çıkartılan 223 kişi ve haklarında adli işlem yapılan 14 kişiden oluşan toplam 296 kişinin suçsuz olduklarını savunarak, bu komisyona müracaat ettiği kaydedildi. (AA)

        EDİRNE'DE 17 ESNAF VE İŞADAMINA GÖZALTI

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında cemaatle bağlantısı olduğu iddiasıyla, esnaf ve işadamından oluşan 17 kişi gözaltına alındı.

        Askeri darbe girişiminin ardından Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında esnaf ve işadamlarının olduğu 17 şüpheliyi gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan şüpheliler sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için emniyete götürüldü. Soruşturma sürüyor. (DHA)

        MERSİN'DE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Erdemli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ/PDY) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile ilçede görev yapan D.K. isimli kurum müdürü, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak suçlamasıyla, M.B. adlı bir işadamı da örgüte finans sağladığı iddiasıyla gözaltına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan şahısların ifadelerinin alındığı öğrenildi. (IHA)

        MUĞLA'DA GÖZALTINA ALINAN 8 ÖĞRETMEN'DEN 3'Ü TUTUKLANDI, 5'İ SERBEST BIRAKILDI

        Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 öğretmenden 3ü tutuklandı, 5i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ve ilçelerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 öğretmenden 8inin daha ifade işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından Muğla Adliyesine sevk edilen zanlılardan 3ü tutuklandı, 5i adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Operasyonda gözaltına alınan 15 öğretmenden 7si ise önceki gün adliyeye sevk edilmiş, zanlılar adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. (AA)

        BURSA VALİ YARDIMCISI BULGURLU SAVCILIKÇA SERBEST BIRAKILDI

        Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 3 gün önce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Bulgurlu, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bulgurlu, savcılıktaki ifadesinin ardından salıverildi. (AA)

        BİNGÖL ORMAN İŞLETME MÜDÜRÜ MEHMET MURAT BİLİNMİŞ GÖZALTINA ALINDI

        Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Bingöl Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş gözaltına alındı.

        FETÖnün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

        Soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, Bingöl Orman İşletme Müdürü Bilinmiş evinde gözaltına alındı. (AA)

        ESKİ KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ TUTUKLANDI

        Aydın'da aralarında eski Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka'nın da bulunduğu 11 kişi FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklandı. Şüphelilerden bazılarının ByLock kullandığı belirtildi. 2 kişi ise serbest bırakıldı. 22 şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        RİZE'DE GÖZALTINA ALINAN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

        Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan A.A, V.Y. ile H.K, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

        Bu arada, V.Ynin ev ve iş yerinde yapılan aramada bir dolarlık banknot ele geçirilmişti. (AA)

        GÜLEN'İN AKRABALARI GÖZALTINA ALINDI

        FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in Sakarya'nın Hendek ilçesinde yaşayan 2 akrabası, örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.

        15 Temmuz'da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, FETÖ'nün lideri Fethullah Gülen'in Hendek ilçesinde yaşayan S.K. ve eşi N.K., örgüte üye oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü(TEM) ekiplerine teslim edilen karı koca işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü. (IHA)

        SAMSUN'DA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bafra'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında ilçede devlet memuru olan 6 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerden 3ü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğerlerinin işlemleri sürüyor. (AA)

        ALİAĞA'DA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'in Aliağa ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla H.K. (44) ve M.Uyu (40) yakaladı.

        Emniyette ifadesi alınan zanlılar, sevk edildikleri adliyede cumhuriyet savcısının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        ÇANAKKALE'DE 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) çalışanları ve akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda aralarında ÇOMÜ çalışanları ve akademisyenlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada bazı evrak ve belgelere el konulduğu öğrenildi.

        Çanakkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra emniyete götürüldü. (AA)

        KIRIKKALE'DE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 24 ÜNİVERSİTE PERSONELİNDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Kırıkkale merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 24 üniversite personelinden 4'ü tutuklandı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehir'de gözaltına alınan 24 üniversite personelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan Yakup G., Hasan Y., Fatih Sultan B. ile Bayram G. tutuklandı. Şüphelilerden 6'sı savcılık tarafından 14'ü de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 23 Eylül'de Kırıkkale, Ankara, Aksaray ve Nevşehir'de 34 üniversite çalışanı hakkında gözaltı kararı verilmiş ve 31 kişi yakalanmıştı. Daha önce emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kadın akademisyenden 3'ü emniyetten 4'ü de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        HAKKARİ'DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hakkari'de, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

        Hakkari'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce polis tarafından gözaltına alınan ve aralarında devlet memurlarının da bulunduğu 1'i kadın toplam 6 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edildi. Akşam geç saatlere kadar süren mahkeme sonucunda 1'i kadın 2 kişi tutuklanırken, 4 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ESKİŞEHİR MERKEZLİ 3 İLDE SERBEST BIRAKILAN 17 KİŞİDEN 12'Sİ TUTUKLANDI

        Eskişehir merkezli 3 ilde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 17 kişiden 12si, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin 23 Eylülde Eskişehir, İzmir ve Ankarada düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından önceki gün adliyeye sevk edilen 34 kişiden 5i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden 12si savcılıktaki ifadelerinin ardından, 17si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve aralarında öğretmen, okul idarecileri ile milli eğitim şube müdürlerinin de bulunduğu 17 şüpheli, savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı.

        Mahkemeye çıkarılan 17 şüpheliden 12si tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 17 oldu. (AA)

        EGE ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ 15 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir merkezli 3 ilde yapılan operasyonda, aralarında 'bylock' programı kullanan Ege Üniversitesi akademisyeni 15 şüpheli gözaltına alındı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcısı Ayhan Yılmaz'ın, Ege Üniversitesi'nin FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmasında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli Manisa ve Ankara'da bu sabah, eş zamanlı operasyon yaptı. Haklarında yakalama kararı bulunan Ege Üniversitesi akademisyeni 25 şüpheliden, 15 kişi yakalandı. Aralarında profesörlerin de bulunduğu akademisyenlerin 'bylock' programı kullandığı öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde halen aramaların devam ettiği öğrenilirken, 10 şüphelinin aranmasına devam edildiği bildirildi. (IHA)

        KIRŞEHİR'DE 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 7 kişi tutuklandı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde haklarında yakalama kararı bulunan 3 polis, 1 doktor ve 5 devlet memuru, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde farklı adreslerde gözaltına alındı.

        Zanlıların ikamet ettkikleri yerlerde ve araçlarında yapılan aramada bulunan dijital dokümanlara el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan polis memurları H.K, A.D, doktor T.T, kamu görevlileri O.Ü, Y.O, B.K ve Y.Ş, tutuklandı. Zanlılardan 2'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Tutuklanan zanlıların örgütün gizli yazışma programı "ByLock"u kullandığı öğrenildi. (AA)

        SAKARYA'DA GÖZALTINA ALINAN 31 ŞÜPHELİDEN 28'İ TUTUKLANDI

        Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 şüpheliden 28i tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubeleri ekiplerince gözaltına alınıp adliyeye getirilen emniyet müdürü, komiser ve komiser yardımcılarının da olduğu 31 şüphelinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen bu kişilerden, aralarında emniyet müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının da bulunduğu 28i, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Diğer iki polis memuru ve bir psikolog ise yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden bazılarının, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" kullandığının tespit edildiği öğrenildi. (AA)

        İZMİR MERKEZLİ 4 İLDE GÖZALTINA ALINAN 98 ŞÜPHELİDEN 60'I ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 98 şüpheliden 60'ı adliyeye sevk edildi.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İzmir merkezli Konya, Kütahya ve Manisa'da örgütle bağlantılı adliye çalışanlarına yönelik operasyonda yakalanan şüphelilerden 60'ının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Zanlılardan 22'si savcılıktaki sorgularının ardından, 3'ü ise "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden 13'ü tutuklama, 22'si de adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        38 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

        İzmir merkezli 4 ilde 26 Eylül'de düzenlenen operasyonda İzmir Adliyesinde örgüt adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan 101 şüpheliden 88'i gözaltına alınmıştı. Şüpheliler arasında zabıt katipleri, mübaşirler ve yazı işleri müdürleri ile yakınlarının bulunduğu belirtilmişti.

        Operasyonun, İzmir Adliyesine yönelik 10 Ağustos'ta düzenlenen ve FETÖ adına faaliyet yürüttükleri iddiasıyla zabıt katipleri ve yazı işleri müdürlerinin de aralarında bulunduğu 81 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilen soruşturmanın devamı olduğu kaydedilmişti. (AA)

        GİRESUN'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Giresun'da FETÖ'nün iletişim amaçlı kullandığı 'ByLock' sistemini kullandıkları belirtilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı.

        Edinilen bilgilere göre, Giresun merkezli olmak üzere Giresun, Ordu ve Yozgat illerinde FETÖ operasyonunda 13 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiş ve "ByLock" sistemini kullandıkları öğrenilen 9 kamu görevlisi polis tarafından gözaltına alınmıştı. Giresun Cumhuriyet Savcılığında alınan ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı Adli Kontrol ile serbest bırakılırken 3 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu. (IHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 18 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Afyonkarahisarda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 18 öğretmen tutuklandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 18 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlıların tümü tutuklandı.

        Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamındaki toplam tutuklu sayısı 40 oldu. Gözaltındaki 21 zanlının emniyetteki sorgusu ise devam ediyor.

        Afyonkarahisarda 22 Eylülde FETÖnün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 70 öğretmen gözaltına alınmış, zanlıların cep telefonlarında yapılan incelemede kriptolu mesajlaşma sistemi "ByLock" yüklü olduğu anlaşılmıştı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ