Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Doğu'da internet kesintisi ne zaman bitecek?

        Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Erzurum ve Van'ın da aralarında bulunduğu Doğu ve Güneydoğu'daki 9 ilde dün sabah saatlerinden bu yana internet erişimi kesilirken, bunun başta esnaf ve bankalar olmak üzere bu illerde yaşayanların yaşamını olumsuz etkilediği görüldü. Özellikle kredi kartı veya hesap kartlarıyla çalışan esnafın ve müşterilerin büyük sıkıntı çektiği belirtildi.

        Hastaneler ve altyapısı uygun olan bankalar fiberoptik ve genel merkezlerinin ana bilgisayar hatlarını kullanarak işlem yaparken, altyapısı uygun olmayan birçok banka şubesinin ise işlem yapamadığı öğrenildi.

        Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ebedinoğlu, zaten 2 yıldır büyük sıkıntı çeken bölge esnafının yapılan internet kesintileri yüzünden perişan olduğunu belirterek, "İnternet kesintisi yüzünden pos cihazı kullanan esnaflarımız kredi kartı ve hesap kartları üzerinden satış yapamıyor. İnternet üzerinden satışlar da yapılamıyor. Dün bu konuyla ilgili yetkililerle yaptığımız görüşmede kesintinin nedeniyle ilgili tatmin edici bir yanıt alamadık. Bu kesinti değil , bize göre erişimine konulan yasaktır. Nedeninin ne olduğunu da herkes biliyor" dedi.

        Hem mobil hem sabit hatlarda 2 gündür internetin kesik olması ve bu hizmet sağlayan firmaların hiçbir açıklama yapmaması, abonelerin de büyük tepkisine yol açtı. Günlük yaşamın değişmez ihtiyaçlarından olan internet hizmetini alamayan aboneler, kurumları aradıkları halde tatmin edici bir cevap alamadıklarını söyledi. İnternet aboneleri, "Bu kurumlar bizden aldıkları paralarla milyonlar kazanıyorlar. Ama kesinti hakkında sağlıklı bir cevap veremiyorlar" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ