Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Alican Kurdaş, babasının işyerine bomba götürdüğünü kabul etti
        1

        İstanbul Maltepe’de babasının işyerine bombalı paket götürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Alican Kurdaş, “Bombayı ben hazırlayıp götürdüm” itirafında bulundu.

        2

        Kurdaş’ın, babasının da ağır yaralandığı saldırıyla ilgili, “Babamla aram bozuktu, canını yakmak istiyordum” dediği öğrenildi.

        3

        İstanbul Maltepe’de işadamı babası Osman Kurdaş’ın işyerine bıraktığı bombalı paketle, babasının da aralarında olduğu 3 kişinin yaralanmasına neden olan 25 yaşındaki Alican Kurdaş, polise verdiği sözlü ifadesinde suçunu itiraf etti.

        4

        Alican Kurdaş’ın, babasının işyerine bıraktığı bombalı paket düzeneğini kendisinin hazırlayıp götürdüğünü söylediği öğrenildi.

        5

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 gündür sorgulanan Alican Kurdaş, 3 görgü tanığı tarafından teşhis edilmişti. Güvenlik kamerası kayıtlarına rağmen Alican Kurdaş, hakkındaki suçlamaları kabul etmemişti.

        6

        Terörle Mücadele polisi, Alican Kurdaş’a, olay günü evinden çıktıktan işyerine paketi bırakıp olay yerinden uzaklaştığı ana kadar olan kamera kayıtlarını izlettirdi. Kurdaş’a, olay yerine gittiği taksiden alınan parmak izinin de tuttuğu bilgisi gösterildi.

        7

        ‘ZARAR VERMEK İSTEDİM’

        Polisin sorgusu sonrasında Alican Kurdaş, babasına bombalı paketi kendisinin götürdüğünü itiraf etti. Kurdaş’ın, “Babamla ilişkim uzun süredir bozuktu. Bu nedenle ona zarar vermek ve canını yakmak istiyordum” dediği öğrenildi.

        8

        Yazılım mühendisi olan Alican Kurdaş’ın, internet üzerinden yurtdışından temin ettiği kimyasal maddeleri birleştirerek bomba düzeneği yaptığını, hediye paketinin içerisine koyarak kendisinin de çalıştığı şirkete gizlice bıraktığını söylediği iddia edildi.

        Nihat ULUDAĞ/GAZETE HABERTÜRK

        9

        BABASI YOĞUN BAKIMDA

        Bombalı kargo olayında eli kopan işadamı Osman Kurdaş’ın Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ndeki tedavisi devam ediyor. Patlamada yaralanan Kurdaş’ın ortağı Şahnur Agaik’in ise bir gözü hasar aldı. Görme kaybı riski olan Agaik, bugün gözünden operasyon geçirecek.

        10

        ŞİDDET İÇEREN OYUN PROGRAMLAMIŞ

        Habertürk’ün ulaştığı bilgilere göre 2011’de lisans eğitimi için Amerika’ya giden Alican Kurdaş, ilk olarak Washington’daki DigPen Institute of Technology’de bilgisayar oyunları programcılığı eğitimi aldı.

        11

        Ardından bir yıl sonra Florida’daki Full Sail Üniversitesi’nde yazılım mühendisliği okudu. Kurdaş’ın oyun programcılığı eğitimi döneminde hazırladığı oyun ödevine Habertürk ulaştı.

        12

        Şiddet içerikli oyunun hedefi, aynı tipteki düşmanları pompalı tüfekle kafasından vurarak her bölümde daha fazla adam öldürmek.

        13

        ‘THE PITH’ OYUNU

        Alican Kurdaş, lisans eğitimini aldığı DigPen Institute of Technology’de oyun programlama dersi ödevi olarak hazırladığı “The Pith” adlı oyununu 6 yıl önce Youtube’da “akurdaş1986” adıyla açtığı sayfada paylaşmış.

        14

        Kurdaş’ın Youtube sayfasında paylaştığı tek videonun bu olduğu dikkat çekiyor. Kurdaş bu aşamadan sonra yeni oyunlarının videolarını paylaşmamış. Kurdaş’ın sayfada paylaştığı oyun 3 bin kişi tarafından izlenmiş.

        15

        “The Pith adlı oyun; kel ve saçlı iki ayrı tipteki zombilerle savaşan bir adamın mücadelesini anlatıyor. Oyunda kel zombiler 2, dev görünümlü ve saçlı zombiler en az 5 kurşunla öldürülebiliyor.

        16

        5 yıldır aynı zamanda program yazılımcılığı üzerine kendi işini kurduğu da öğrenilen Kurdaş’ın en büyük hobileri oyun programlamak, günün 2 saatinde fitness yapmak, yeni teknoloji ürünlerini ve gelişmelerini takip etmek.

        17

        Bu arada Alican Kurdaş’ın 8 yıl önce İstanbul’da alkollü şekilde otomobil kulanırken bir hayat kadınına çarptığı, bunun üzerine babası tarafından lisans eğitimi için Amerika’ya gönderildiği öğrenildi.

        Sami AKBIYIK - Öznur KARSLI/GAZETE HABERTÜRK

        18