Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar (23 Ocak 2017)

        15 Temmuz Darbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 23 Ocak Pazartesi günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        HATAY'DA 15 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

        Hatay merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Hatay, Adana, Kahramanmaraş ve Kastamonu'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon yapıldı.

        Operasyonda, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı iddia edilen 15 öğretmen gözaltına alındı.

        Şüpheliler, Antakya Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü. (AA)

        DENİZLİ'DE 14 EMNİYET PERSONELİ TUTKLANDI

        Denizli merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında geçen hafta gözaltına alınan eski emniyet personellerinden 14'ü tutuklandı.

        Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen eski emniyet personeline yönelik Denizli, Manisa, İstanbul, İzmir, Isparta, Mersin, Uşak ve Eskişehir'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 eski emniyet personelinden 15'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile ihraç edilen ve eski emniyet şube müdürleri ile komiserlerin de aralarında olduğu 15 zanlıdan 14'ü tutuklandı, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Denizli merkezli 8 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen eski emniyet personeline yönelik Denizli merkezli 8 ilde belirlenen 31 adrese 17 Ocak'ta eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile ihraç edilen ve aralarında eski emniyet şube müdürleri ile komiserlerin de olduğu 28 eski emniyet personeli gözaltına alınmıştı.(AA)

        DOKTOR, EBE ve 3 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Nevşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 kişi tutuklandı.

        Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde doktor Kübra Arife Ö, ebe Zeynep T. ile öğretmenler Muzaffer Ö, Mehmet T. ve Emine S'nin gözaltına alındığı belirtildi.

        Açıklamada, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlıların, mahkemece tutuklandığı kaydedildi. (AA)

        ANKARA'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında aralarında örgütün emniyet imamlarının da bulunduğu çoğu polis 15 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü ekiplerince adliyeye getirilen 17 kişi, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra, "tutuklama" talebiyle mahkemeye sevk edildi.

        Mahkemece sorgulanan şüphelilerden, aralarında örgütün emniyet imamlarının da bulunduğu 15'i tutuklanarak Sincan Cezaevine götürüldü.

        İki şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN'DA 6 POLİS TUTUKLANDI

        SAMSUN'daki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce mesleklerinden ihraç edilen ve açığa alınan 6 polis, 'ByLock' kullandıkları suçlamasıyla tutuklandı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen 20 Ocak'ta FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında daha önce mesleklerinden ihraç edilen ve örgütün kriptolu haberleşme sistemi olan 'ByLock' kullandıkları iddia edilen polis memuru Erol M., komiser yardımcıları Durmuş D., Gürsel K., Hüseyin D., Oğuz Ö. ve Sedat E. gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. (DHA)

        MUĞLA MERKEZLİ OPERASYONLARDA RÜTBELİ 11 ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Muğla merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Aksaz Deniz Üssü ve Güney Görev Grup Komutanlığında görevli astsubay ve uzman çavuş 11 şüpheli gözaltına alındı.

        Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Marmaris ilçesi ile Ankara, Zonguldak ve Balıkesirde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda astsubaylar S.M, A.İ, S.E, O.G, S.A, B.Y, G.Ç, N.K, R.Ü. ile uzman çavuşlar, M.Ö. ve Ş.M. gözaltına alındı.

        Gözaltı kararı bulunan astsubaylar, Y.B. ve D.Anın da Ankara ve Balıkesirdeki ikametlerinde arama yapıldığı, ancak bulunamadığı öğrenildi. (AA)

        GAZİANTEP'TE 42'Sİ POLİS 44 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        GAZİANTEP'te, terör örgütü FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme sistemi 'ByLock' kullandığı saptanan 42'si polis 44 kişi gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 44 kişi hakkında gözaltı kararı uygulandığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

        "Silahlı terör örgütü FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması)'na yönelik soruşturma kapsamında; Emniyet Müdürlüğü personellerine yönelik yapılan operasyon neticesinde örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock kullandıkları tespit edilen 42'si polis 2'si polis eşi olmak üzere toplam 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı uygulanmıştır." (DHA)

        EDİRNE'DE 12 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        EDİRNE'de FETÖ soruşturması kapsamında, 'ByLock' kullandığı tespit edilen aralarında emniyet müdürü ve komiserlerin de bulunduğu 12 polis ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt içerisinde haberleşmeyi sağladığı öne sürülen cep telefonu uygulaması 'ByLock'u kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet müdürü ve komiserlerin de bulunduğu 12 polis gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler geniş güvenlik önlemleriyle adliyeye getirilerek savcılık sorgusuna alındı. Soruşturma sürüyor. (DHA)

        AYDIN'DA AÇIĞA ALINAN ASTSUBAY GÖZALTINA ALINDI

        Aydının Koçarlı ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında açığa alınan astsubay gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve daha önce açığa alınmış olan astsubay O.Çnin yakalanması için Aydın Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Koçarlı ilçesinde gözaltına alınan şüphelinin evindeki dijital verilere el konuldu.

        Şüphelinin FETÖnün şifreli mesajlaşma programı ByLocku kullandığı öğrenildi. (AA)

        SAKARYA'DA 12'Sİ AVUKAT TOPLAM 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 12'si avukat toplam 18 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca Fethullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Sakarya merkezli Kütahya, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Ankara, İstanbul olmak üzere 7 ilde çok sayıda avukata gözaltı kararı verilmiş, bazı avukatların ByLock kullandığı ve örgütle irtibatlı oldukları belirtilmişti.

        Gözaltına alınan Avukat A.A., A.D., B.I., B.E., E.P., G.M.B., G.A., N.U.A., S.Y., Z.N.G., Stajer Avukat A.N.D., Z.D., Makine Mühendisi A.G., Öğretmen A.N.S., Ç.A., E.Ç.K., H.G., İşsiz Ü.D., isimli şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Yenikent Devlet Hastanesinde alınan sağlık raporu sonrasında geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. (İHA)

        OSMANİYE MERKEZLİ OPERASYONLARDA FETÖ'NÜN "ASKER ABİSİ" VE 3 ASKER TUTUKLANDI

        Osmaniye merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde 18 Ocak'ta Osmaniye, Adana, Siirt, Balıkesir ve Gaziantep'te eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 5 asker ve askerlerin "abisi" olduğu ileri sürülen bir mühendisin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3 asker ve bir mühendis çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 2 asker ise savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Gözaltına alınan şüpheliler arasındaki 4 astsubayın, sınav soruları örgüt tarafından verilerek TSK'ya yerleştirildiği, zanlıların maaşlarının yüzde 20'sini her ay himmet olarak FETÖ'ye aktardığı iddia edilmişti. (AA)

        SAKARYA'DA FETÖ'NÜN "SAKARYA İMAMI" VE AVUKATI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12'si avukat 20 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında yurt dışına kaçan örgütün 'Sakarya imamı' Turan Öztoprak'ın avukatı Ahmet Akgünler de bulunuyor.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Sakarya merkezli Konya, İstanbul, Şanlıurfa, Kütahya, Ankara ve Antalya illerini kapsayan terör örgütü ile bağlantıları olduğu tespit edilen büyük çoğunluğu avukat olan 24 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 12'si avukat 20 kişi gözaltına alınarak Adapazarı'na getirildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerin ardınadn 20 kişi adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasında 2014 yılında ABD'ye kaçan örgütün Sakarya imamı Turan Öztoprak'ın avukatı Ahmet Akgünler'in de bulunduğu belirtildi. (DHA)

        MANİSA'DA 20 ÜNİVERSİTE PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        MANİSA merkezli 7 ilde, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonda gözaltına alınan 20 üniversite personeli, adliyeye sevk edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün Manisa'daki Celal Bayar Üniversitesi'nde (CBÜ) FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik 4 Ocak'ta operasyon düzenlendi. Manisa merkezli İstanbul, Bursa, Kastamonu, İzmir, Malatya ve Çorum illerinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, önceden CBÜ'de görev yapmış toplam 20 üniversite personeli gözaltına alındı. Şüpheliler, 20 günlük sorguları ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilenler arasındaki Prof Dr. A.V.'nin, daha önceden tutuklanan CBÜ eski Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli'nin döneminde rektör yardımcı olarak görev yaptığı belirtildi. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA ASKERİ SINAV SORULARINI ÇALAN 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        KAHRAMANMARAŞ'ın Elbistan İlçesinde, askeri lise sorularını çalan Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/ PDY) yönelik yürütülen soruşturmada 20 kişi gözaltına alındı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce de 2 ayrı operasyonun yapıldığı konuyla ilgili 23 asker, 13 sivil, 5 askeri öğrenci, 1 polis ve 1 öğretmen olmak üzere toplam 43 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Bunun üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, 18 ilde 41 ayrı adrese operasyon düzenledi.

        Operasyonda gözaltına alınan 20 kişi sorgulanmak üzere Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adreslerinde bulunamayan şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

        Aynı soruşturma kapsamında 4 ve 21 Kasım 2016 tarihlerinde de düzenlenen operasyonlarda 65 kişi gözaltına alınırken, 12'si asker 34 kişi tutuklanmıştı. (DHA)

        SAMSUN'DA 19 KADIN GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'un Çarşamba ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 19 kadın gözaltına alındı.

        İlçede FETÖ ile bağlantılı bir kadın derneğinin üyelerine yönelik soruşturma çerçevesinde Çarşamba Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 19 kadın gözaltına alındı.

        Şüphelilerin Çarşamba Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor. (AA)

        UŞAK'TA 28 EMNİYET PERSONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak merkezli FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında geçen hafta gözaltına alınan 28 emniyet personeli adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik süren operasyonlar kapsamında, geçtiğimiz hafta gözaltına 28 emniyet personeli bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, TEM Şube Müdürlüğünce 670, 672, 675, 677 sayılı KHK ile ihraç edilen ve ByLock programını kullanarak aralarında iletişim kurdukları tespit edilen 5 emniyet müdürü, 2 komiser, 7 komiser yardımcısı, 1 başpolis, ve 13 polis memuru sağlık kontrolünden geçirilerek güvenlik önlemleri altından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        SAMSUN'DA 7 ESKİ EMNİYET MENSUBU ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen eski 7 emniyet mensubundan 6sı adliyeye sevk edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖnün emniyet yapılanmasına yönelik eş zamanlı operasyonunda gözaltına alınan ve daha önce meslekten ihraç edilen eski komiser yardımcıları D.D, G.K, H.D, O.Ö. ve S.E. ile polis memuru E.Mnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, Hatayda gözaltına alınan eski komiser yardımcısı M.D.Knın da Samsuna getirileceği öğrenildi.

        Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edildi.

        Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 20 Ocakta Samsunda belirlenen adreslere, örgütün emniyet yapılanmasına yönelik eş zamanlı düzenlediği operasyonda 6 emniyet mensubunu gözaltına almıştı. Şüpheliler daha önce yapılan operasyonda da gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (AA)

        BOLU'DA 17 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bolu merkezli 9 ilde Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan operasyonda örgütün haberleşme sistemi bylock ve eagle kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 20 kişiden 7'si kadın 17 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında FETÖ'nün haberleşme programı bylock ve eagle kullandıkları iddiasıyla Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Bolu merkezli 9 ayrı ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda Bolu, Adana, İstanbul, Ankara, Kırşehir, Aksaray, Mersin, Kahramanmaraş ve Kayseri'de çok sayıda ev iş yerine baskın düzenlendi. FETÖ üyesi oldukları tespit edilen ve örgütün haberleşme sistemi bylock ve eagle kullandıkları tespit edilen 20 kişi gözaltına alındı. Aralarında asker ve öğretmenlerin olduğu 17 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        DİGİTÜRK VE VODAFONE ARENA BASKINI İDDİANAMESİ

        FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Digitürk ve Vodofone Arena stadı baskınına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 56’sı tutuklu 94 şüpheli asker hakkında iddianame hazırlandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Uçar tarafından onaylanan iddianame, 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

        İddianamede, Digitürk ve BJK mağdur olarak yer aldı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        KAHRAMANMARAŞ'TA FETÖ'NÜN ASKERİ OKULYAPILANMASINA 3. DALGA OPERASYONU

        Kahramanmaraş Elbistan merkezli toplam 18 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) askeri okul ayağına yönelik 3. dalga operasyon başlatıldı.

        Elbistan Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği'ne bağlı ekipler, FETÖ/PDY'nin hukuka aykırı olarak askeri okullara öğrenci yetiştiren, askeri okulların giriş sınavlarının sorularını veren, aralarında 'örgüt imamı' subay ve astsubayların da bulunduğu yapıya üçüncü kez operasyon düzenledi.

        Elbistan merkezli olarak toplam 18 ilde 41 adrese yapılan operasyonun sürdüğü bildirildi.

        Daha önce 2 kez yapılan ve örgütün bu yapısına büyük darbe vuran operasyonun 3. ayağının 23 askeri personel, 5 askeri öğrenci, 1 polis memuru, 1 öğretmen ve 12 de sivil şahsı kapsadığı belirtildi. (İHA)

        MERSİN'DE 18 İŞ ADAMI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgüt faaliyetlerine devam ettikleri ve finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 35 iş adamından 18i daha adliyeye sevk edildi.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen çalışmada, tanıklar, müşteki ve şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak 46 iş adamının 17-25 Aralık 2013ten sonra FETÖ/PDYnin faaliyetlerine devam ettikleri ve örgüte finans sağladıkları belirlendi.

        Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 35 şüpheliden 18i daha emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

        Başsavcılığın koordinesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında 6sı yurt dışında olduğu belirlenen firari 11 şüphelinin ise arandığı öğrenildi.

        Operasyon kapsamında geçen hafta adliyeye sevk edilen 17 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. (AA)

        ŞANLIURFA'DA 5 İNFAZ KORUMA MEMURU GÖZALTINA ALINDI

        Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve Siverek ilçesinde bazı adreslere operasyon düzenledi.

        Operasyonda Siverek T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda görevli 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ