Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Gümrük kapılarında referandum için oy verme işlemi başladı

        Yurt dışında yaşayan seçmenler anayasa değişikliğine ilişkin oylama için sandık başına gitmeye başladı. Gümrük kapılarında saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00'ye kadar sürecek. Atatürk Havalimanı'nda da yurt dışında yaşayan seçmenler oylarını kullanmaya başladı.

        Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik hazırladığı seçim takvimine göre, yurt dışında yaşayan seçmenler halk oylaması için bugünden itibaren sandık başına gitti.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, yurtdışındaki temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi saat 08:00 de başladı. Türkiye'nin en büyük sınır kapısı konumundaki Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş ve gidiş katlarında kurulan 12 ayrı sandıkta sabah saatlerinden itibaren oylarını kullanan vatandaşlar herkesi sandığı gitmeye çağırdılar.

        OY KULLANANLAR MUTLU

        Havalimanında ilk oyu kullan Ukrayna'da yaşayan 50 yaşındaki Zafer Özbay oldu. Vatandaşlık görevini yerine getirdiğini belirten Özbay seçim hayırlı olmasını diledi. Almanya'da yaşayan ve ilk kez oy kullandığını ifade eden Hilal Kaplan ise "Almanya'da yaşıyorum. Orada doğdum büyüdüm. Hem tatil hem de oy kullanmak için geldim. Vatandaşlık borcumuz. Vatana millete hayırlı olsun" diye konuştu.

        Geçen hafta tatil için Türkiye'ye geldiğini ifade eden Hollanda' da yaşayan Aysel Aydemir oyunu kullandığı için çok mutlu olduğunu belirterek "Her geldiğimde Türkiye'yi ilerlemiş güzel görüyorum. Hayırlısı olsun diyorum. Allah herkese fırsat versin kötüler fırsat vermesin" dedi. Hollanda'da yaşanan olayları da değerlendiren Aydemir "Fazla etkilenmedim. Doğma büyüme oralı olduğum için çok güzel bir bağımız var herkesle. Oyun olduğunu düşünüyorum. Oyunları başına gelsin diyorum" diye konuştu.

        "HERKES OYUNU KULLANSIN"

        Almanya'da yaşayan Sevgi Koçoğlu ise "Türk halkına hayırlı olsun, hakkında hayırlısı versin. Soncu bekleyeceğiz. Herkes oyunu kullansın. Türkiye adına önemli bir karar. Her şeyin iyi olması diliyorum" şeklinde konuştu.

        Oy verme yurt dışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek. Yurt dışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ