Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İYİ Parti'nin kazandığı tek il Nevşehir oldu

        Türkiye, yerel seçim için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, İYİ Parti'nin Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı oyların yüzde 52,03'ünü alarak seçimde ipi göğüsledi. Bu sonuçla İYİ Parti'nin kazandığı tek il Nevşehir oldu.

        2019 seçimlerinde AK Parti adayı olan ve Nevşehir Belediye Başkanlığını kazanan Rasim Arı, 21 ay görev yaptıktan sonra, istifa etmişti.

        Genel seçimlerde İYİ Parti'den milletvekili adayı olan Rasim Arı, 31 Mart seçimlerinde de İYİ Parti’den Nevşehir Belediye Başkan adayı oldu.

        REKLAM

        "HEPİMİZİN ZAFERİ"

        Kesin olmayan sonuçlara göre Nevşehir Belediye Başkanlığını kazanan Rasim Arı parti binası önüne gelerek halka seslendi.

        Rasim Arı konuşmasında, "Bizi bir araya getiren Nevşehir'in bu zafer hepimizin zaferidir. Nevşehir evladına sahip çıktığını bir kez daha gösterdi. Beni o makama layık gören sizlere şükranım. Bizi hiçe saydılar, hafife aldılar. Ama gördüğünüz gibi milletin iradesi üzerine bir güç yok olduğunu anladılar. Sadece merkez değil tüm ilçeleri kaybettiler. Geçen seçimlerde Rasim Arı sayesinde elde ettiğiniz güç sizin gücünüz değilmiş. Bunu bir kez daha gördük. Benim halkımı patates ile, koliler ile satın alamazsınız" dedi.

        İYİ PARTİ OYLARI

        2017’de kurulan İYİ Parti, 24 Haziran 2018’deki genel seçimlerde ilk sınavını verdi. Bu seçime CHP ile birlikte Millet İttifakı çatısı altında giren İYİ Parti yüzde 9.96 oy almıştı ve AK Parti, CHP, HDP (Şimdiki DEM) ve MHP’nin ardından 5. parti olmuştu.

        31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde de CHP’nin adayını desteklemek üzere pek çok seçim bölgesinde aday göstermeyen İYİ Parti, Türkiye genelinde yüzde 7.45 oy oranını yakalamıştı. Bu sonuçla İYİ Parti 3. parti olmuştu.

        İYİ Parti’nin son yerel seçimde Türkiye genelinde aldığı oy ise yüzde 3.77 oldu. Bu sonuçla İYİ Parti, CHP, AK Parti, Yeniden Refah Partisi, DEM Parti ve MHP’nin ardından 6. parti oldu.

        Kesin olmayan sonuçlara göre Nevşehir’i kazanan İYİ Parti, Türkiye genelinde 23 ilçede de ipi göğüsledi. İYİ Parti 2019’da 19 ilçe kazanmıştı.

        AKŞENER KONUŞACAK

        İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün saat 14.30’da Genel Merkez'de basın toplantısı düzenleyecek.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ