Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Batman'da belediye başkanına teröristlerce düzenlenen saldırıda kadın öğretmen hayatını kaybetti

        Batman ilçe merkezinde Belediye Başkanı Veysi Işık'ın bulunmadığı sırada aracına kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi.

        Saldırıda seken kurşunlar, olay yerinden geçen Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesinde görevli 22 yaşındaki kadın müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın bulunduğu araca isabet etti. Ağır yaralanan öğretmen, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

        İKİ SALDIRIYI AYNI TERÖRİSTLER YAPTI, 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

        Batman Valiliği, Kozluk ilçe merkezinde bir öğretmenin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile Bekirhan beldesinde jandarma karakoluna bomba yüklü araçla yapılan saldırıyı aynı teröristlerin yaptığını duyurdu. Valilik, teröristlerden birinin öldürüldüğünü de açıkladı.

        Batman Valiliği, Kozluk ilçe merkezi ve Bekirhan beldesinde gerçekleştirilen terör saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kozluk ilçemiz sınırları içerisinde 2 bölücü terör örgütü mensubu tarafından gasp edilen araç Kozluk Belediye Başkanın içinde olmadığı yakınının kullandığı özel aracına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırıda bir başka araçta olan 1 öğretmenimiz hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız ise hafif yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Olay yerinden kaçan aynı araç Kozluk ilçesi Bekirhan Belde Jandarma Karakolu önünde uygulama yapan güvenlik güçleri tarafından durdurulmaya çalışılmış, araç dur ihtarına uymayarak kendini patlatmış ve olay yerinde bulunan 2 askerimiz ve 1 vatandaşımız yaralanarak tedavi altına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren 1 terörist ölmüştür. Olayla ilgili olarak geniş çaplı operasyon başlatılmıştır" denildi.

        ATAMASINI SEVİNÇLE PAYLAŞMIŞTI

        İHA'nın haberine göre; Genç öğretmenin, Ekim 2016'de, 18'inci tercih yeri olan ilçeye atandığı ve atamasının yapıldığı gün sevincini sosyal medya hesabından, "Öğretmen oldum ben" sözleriyle paylaştığı öğrenildi. Yalçın'ın hayatını kaybettiği öğrenen bir arkadaşının sosyal medya hesabından paylaştığı sözler ise yürekleri parçaladı.

        Yalçın'ın, hayatını kaybettiğini öğrenen Muhammed Ancu adlı arkadaşının sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ise yürekleri burktu. Ancu, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

        "11 Ekim 2016 tarihinde, 'Öğretmen Oldum Ben' diyerek sevincini tüm sevenleriyle paylaşmıştı. Memleketim Batman'ın Kozluk ilçesine atanmıştı. Yüzlerce kilometre yol katedip, ailesinden ayrı, öğretme sevgisiyle geldiği okulda, öğrencilerinin karnelerini verdikten sonra evinin yolunu tuttu. Tatil geldi! Koşarak valizini hazırlayıp, ilk görev yerinde yaşadıklarını, ayrı kaldığı ailesiyle paylaşacaktı -belki- Öğrencilerini, bizleri, şehrimizi. Öğretmenliğin güzelliklerini, zorluklarını anlatacaktı. Bunların hiçbirini yapamadan, olaylardan habersiz, sırf o yoldan geçti diye, 'kör kurşunun kurbanı oldu.' Hedef başkaydı, kurban başkaydı, hedef şaştı. Kurban Aybuke öğretmen oldu. Öğretmendi o, öğretmen mekanın cennet olsun öğretmen Aybuke."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ