Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LYS-1 Matematik sınavı saat kaçta bitecek?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen, YGS'den barajı geçen öğrencilerin katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu dün gerçekleştirilen sosyal bilimler oturumu ile başladı. Üniversite hayali kuran öğrenciler için bugün LYS-1 Matematik sınavı gerçekleştiriliyor. Peki, LYS-1 Matematik sınavı saat kaçta bitecek?

        LYS-1 MATEMATİK SINAVI SAAT KAÇTA BİTECEK?

        Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ikinci oturumu olan matematik alanındaki LYS-2, saat 10:00'da başladı. LYS sınav maratonu ise haftaya devam edecek.

        Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da toplam 2 bin 594 binada gerçekleştirilen sınava, 839 bin 124 aday başvurmuştu.

        Sınav, tek oturumda uygulanacak ve 135 dakika sürecek ve 12.15'te tamamlanacak.

        Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce, adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlandı. Saat 09.45'ten sonra gelen adaylar sınav binalarına alınmadı.

        REKLAM

        Adaylar, LYS-1'de sınav süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılamayacak.

        80 SORU SORULACAK

        LYS-1'de matematik testinde adaylar 80 soru cevaplayacak. Matematik testinde 3 soru, kısa cevaplı şekilde sorulacak. Adaylar sorunun cevabı olan rakamı cevap kağıdının ilgili alanına yazacak ve kodlayacak.

        Cevap kağıdının değerlendirilmesinde kodlanan bilgiler optik okuyucu tarafından okunacak. Doğru olarak yazılan ancak, kodlanmayan veya yanlış veya eksik kodlanan cevaplar işleme alınmayacak.

        İSTANBUL'DA LYS-1 HEYECANI

        İstanbul'da sınava girecek öğrencilerden bazıları İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki merkez kampüsü önüne gelerek girişlerin başlamasını bekledi. Velileriyle gölgelik alanlarda bekleyen öğrenciler kapıdaki güvenlik görevlilerinin "girişler başladı" uyarısından sonra kimlik ve arama kontrolünden geçerek giriş yapabildi.

        Bu arada adaylar içeriye alındıktan sonra veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki merkez kampüsü önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri, bazılarının da Kur'an-ı Kerim ve cevşen okuduğu görüldü. Bazı veliler çocuklarıyla kucaklaşıp sınavda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunarak çocuklarını sınava kapı önünden uğurladı.

        10.00’da başlayan sınav için 15 dakika kuralı uygulandı ve kapılar 09.45’te kapatıldı. Dün 15 dakika kuralının uygulanması sonrası yaşanan gecikmelerin ardından adayların bugün daha temkinli oldukları ve sınav başlamadan önce giriş kapısı önünde hazır bekledikleri görüldü.

        LYS sınav maratonu haftaya devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ