Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim e-YDS sınav giriş belgesi yayınlandı! e-YDS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS) için adayların sınava girecekleri sınav merkezini gösteren sınav giriş belgesi yayınlandı. Peki e-YDS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

        e-YDS SINAV GİRİŞ YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

        e-YDS sınav giriş belgesi almak isteyen adayların, ilk olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra Başvurularım sekmesinden e-YDS seçilerek, Sınav Giriş Belgesi çıkarılabilmektedir.

        e-YDS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

        e-YDS NE ZAMAN YAPILACAK?

        Binlerce adayın katılımıyla yapılacak olan ve ÖSYM tarafından düzenlenen e-YDS 2017/6 sınavı, 18 Haziran 2017 Pazar günü saat 14:30'da yapılacak.

        Sınav, saat 14:30’da başlayacak olup sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.Saat 14:15’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır.

        Dikkat:Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır.Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemleri tamamlanacaktır.

        Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi'nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ