Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başsavcı Mustafa Alper'in eşi Hatıran Alper Yargıtay üyesi oldu

        780 kişilik yaz kararnamesini yayımlayan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), bugün önemli bir gündemle toplandı. Kurul, Yargıtay'a 14 yeni üye seçti.

        Habertürk Ankara'dan Fevzi Çakır'ın edindiği bilgilere göre;Hakimler ve Savcılar Kurulu, bugün önemli bir gündemle toplandı. Kurul, Yargıtay'a 14 yeni üye seçti. Bunlardan; 7'si referandum sonrası görev sona eren HSYK üyelerinden oluştu. Bu isimler şöyle; İsa Çelik, Metin Yandırmaz, Turgay Ateş, Ömer Kerkez, Ramazan Kaya, Mehmet Durgun, Ömür Topaç. 7 isim de FETÖ'nün yargı teşkilatındaki hakimiyetine son vermek için çok önemli çalışmalara imza attı.

        MERHUM BAŞSAVCI MUSTAFA ALPER'İN EŞİ YARGITAY ÜYESİ OLDU

        REKLAM

        Geri kalan üyeler ise adli yargı hakim ve savcıları arasından seçildi. Bu isimlerden en dikkat çekeni Denizli Hakimi Hatıran Alper oldu. Hatıran Alper, trafik kazasında şehit olan eski Denizli Başsavcısı Mustafa Alper'in eşi. Yine FETÖ ile mücadelede önemli rol üstlenen eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ve Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Harun Kodalak ile eski HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran da Yargıtay üyesi oldu. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Basri Bağcı ile İstanbul Hakimi İslam Çiçek ile Yargıtay İdari Savcısı Fevzi Yıldırım ve Yargıtay Tetkik Hakimi Kadri Özerdoğan da Yargıtay üyesi seçildi.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 10 Mayıs 2017'de geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmişti. Alper, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunan askerler hakkındaki ilk iddianameyi de hazırlayarak darbeci askerleri hakim karşısına çıkaran ilk başsavcı olmuş, FETÖ ile mücadelesi sayesinde kentte 250 civarında soruşturma açılmasını sağlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ