Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar - FETÖ haberleri (18 Ağustos 2017)

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler ekleniyor.15 TemmuzDarbe Girişimi'nin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçi ve üyelerinin yakalanması için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. İşte FETÖ ile bağı olduğu ya da örgütün haberleşme programıBylockkullandığı tespit edilen kişi/kurumlara yönelik operasyonlarda 18 Ağustos 2017 Cuma günü raporu.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        MUĞLA'DA BİR ÇİFT TUTUKLANDI

        Muğla'nın Bodrum ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan çift tutuklandı.

        Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığının silahlı terör örgütüFETÖ'ye üye oldukları şüphesiyle başlattığı soruşturma kapsamında A.A. ile Z.A, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Şüpheliler, savcılıktaki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

        Zanlı A.A'nınFETÖelebaşısı Fetullah Gülen'in talimatına uyarak 2014 yılında Bank Asya'da yeni hesap açarak para yatırdığı, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen yurt dışı gezi ve programlara katıldığı, eşi Z.A'nın da terör örgütü iltisakı nedeniyle kapatılan Bodrum Sanayici ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) üyesi olduğu ve sosyal medya hesabında terör örgütüyle ilgili sayfa beğenilerine ulaşıldığı öğrenildi. (AA)

        MUĞLA'DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda bir kişi tutuklandı.

        Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Muğla Sıtkı Koçman ÜniversitesindeFETÖ’nün gençlik yapılanması temsilcisi olduğu öğrenilen Ugur Gnin yakalanması için çalışma başlatıldı.

        Uğur Gnin üniversiteden, ardından da Polis Akademisinden komiser yardımcısı olarak mezun olduğunu ve 25 Ağustos’ta göreve başlayacağı belirleyen ekipler, şüpheliyi Ankarada gözaltına alarak Muğlaya getirdi.

        İşlemlerinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Uğur G. adliyeye sevk edildi.

        Zanlı, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Öte yandan, zanlının örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu öğrenildi. (AA)

        MERSİN'DE 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları tespit edilen 2 kişi ile örgütün 'büyük bölge ablası' olduğu belirlenen 1 kişi ve 'mahrem imam' olduğu tespit edilen 1 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda 4 şüpheli yakalandı.

        Şüphelilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi. (AA)

        BİTLİS'TE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bitlis kent merkezi ve Tatvan ilçesi ile Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

        Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince,FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve önlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

        Bu kapsamdaFETÖ/PDY'nin sivil ve mahrem yapılanmasında sözde imam ve abla olarak faaliyet gösteren, aralarında emniyet mensubu, doktor, hemşire, devlet memuru, öğretim görevlisi ve esnafın da bulunduğu kişilere yönelik Bitlis merkezli olarak, Tatvan ilçesi ve Mardinde eş zamanlı operasyon yapıldığı bildirildi.

        Operasyonda 10 kişinin gözaltına alındığı, 2 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

        "Şüphelilerin evlerinde veFETÖ/PDY silahlı terör örgütü Bitlis il yapılanması finans sorumlusunun eşinin evinde yapılan aramalarda,FETÖ/PDY'nin kullanabileceği değerlendirilen ve çelik para kasası içindeki 75 bin 410 lira ile F, B, J, K, L ve E serisi 8 adet bir Amerikan doları olmak üzere, 3 bin 73 Amerikan doları, 2 bilezik, 2 ata altını, 4 cumhuriyet altını, 12 çeyrek altın ve örgütsel dokümana el konulmuştur."

        Açıklamada, terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelenin, halkın desteğini alan güvenlik güçlerince kararlıkla sürdürüleceği vurgulandı. (AA)

        ÇANKIRI'DA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

        Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Ö.D. ve daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp yeniden gözaltına alınan İ.B'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen Ö.D. ve İ.B. tutuklandı. (AA)

        KONYA'DA FETÖ'DEN ARANAN BİR KİŞİ HAVAALANINDA YAKALANDI

        Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Seydişehir ilçesinin esnaf yapılanmasından sorumlu olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı bulunan kişi, Romanya'dan ülkeye dönüşte Konya Havaalanı'nda yakalandı.

        Seydişehir Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan iş adamı Metin T'nin 13 aydır firari olduğu belirlendi.

        Polis, Romanya'dan Türkiye'ye dönme kararı alan zanlının, Konya'ya uçak bileti aldığını tespit etti.

        Harekete geçen ekipler, Konya'ya inen uçaktaki zanlıyı havaalanında gözaltına aldı.

        FETÖ'nün Seydişehir'deki esnaf yapılanmasının mütevelli heyeti üyesi olduğu öne sürülen zanlı, polisteki işlemlerinin ardınan adliyeye sevk edildi.

        Zanlı Metin T, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        EDİRNE'DE 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Keşan'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 1 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı, Edirne Sulh Ceza Hakimliğinin arama ve el koyma kararı gereği "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçu kapsamında örgütün haberleştiği ByLock programını kullandığı tespit edilen şüpheli F.Ç. gözaltına alındı.

        F.Ç'nin Türkmen köyündeki evinde yapılan arama sonrasında, masaüstü bilgisayar, 65 CD, 1 bellek, 2 cep telefonu ile 2 SIM karta el konuldu. (AA)

        YALOVA MERKEZLİ 21 İLDEKİ OPERASYONDA 30 KİŞİ YAKALANDI

        Yalova merkezli 21 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, 30 şüpheli gözaltına alındı.

        Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün kentteki "askeri mahrem" yapılanmasının deşifresine yönelik çalışmalar kapsamında, Yalova merkezli 21 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda 21'i muvazzaf, 9'u Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen toplam 30 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor. (AA)

        SUİKAST HAZIRLIĞINDAKİ FETÖ'CÜLER BALIKESİR'DE YAKALANDI

        Balıkesirde, suikast hazırlığında oldukları değerlendirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) mensup 2 kişi yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, saldırı hazırlığında oldukları değerlendirilenFETÖ/PDY mensubu 2 kişi, kullandıkları araç ile birlikte kıskıvrak yakalandı.

        Söz konusu aracın bagajında yapılan aramada, çok sayıda kamuflaj ve asker kıyafeti, çelik yelek ve kelepçe gibi askeri malzemeler, elektro şok cihazı, silahlar ve mermiler ele geçirildi.

        Şüphelilerin sorguları devam ederken, hedeflerinin ne olduğuna ilişkin geniş çaplı operasyonun sürdüğü, operasyon kapsamındaki gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. (AA)

        SAMSUN'DA 11 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı olan "Bylock" kullandıkları ileri sürülen 11 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri,FETÖ/PDY soruşturması kapsamında salı günü Samsun merkez ilçeler ile Bafra, Alaçam ve Terme ilçesindeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyonda örgütün gizli haberleşme ağı olan "Bylock" kullandıkları ileri sürülen Bafra'da imam A.E., emekli öğretmen A.K., müezzin A.Ç., Alaçam'da imam A.K., Gazi Devlet Hastanesinde sağlık teknikeri A.A., ihraç olan öğretmenler İ.E., S.G., Kur'an kursu öğreticisi K.T., Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi M.Y., Gazi Üniversitesinde öğrenci N.D. ile Iğdır Devlet Hastanesinde memur N.D. gözaltına alınmıştı.

        KOM Şube Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 4'ü bayan 11 kişi "silahlı terör örgütünü üye olmak" suçundan bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. (İHA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ OPERASYONDA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Elazığ merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 10'u tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesindeFETÖ/PDY'ye yönelik çalışma yaptı. Polisin yaptığı çalışmada terör örgütünün gizli haberleşme ağı 'ByLock'u kullanan 20 şüpheli belirlendi.Belirlenen şüphelilere yönelik Elazığ merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Hatay, Denizli ve Malatya'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünde ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

        Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 10'u tutuklanırken, 2'si savcılıktan 7'si mahkeme tarafından adli kontrol şartlı ile serbest bırakıldı. Bir şahsın da bugün tekrar mahkemeye sevk edileceği öğrenildi. (İHA)

        BURSA İZNİK'TE 1'İ DEVLET MEMURU 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa'nın İznik ilçesindeFETÖ/PDY yönelik operasyonda biri devlet memuru 3 kişi gözaltına alındı.

        İznik Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeşil Cami, Eşrefzade ve Selçuk mahallelerinde yaptığı eş zamanlıFETÖ/PDY operasyonun H.A. (51), Ş.D. (43) ve H.K 'yi (29) ev ve iş yerlerinde gözaltına aldı. Zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. (İHA)

        ESKİ ERDEK MAYIN FİLO KOMUTANI TUĞAMİRAL POLAT YAKALANDI

        Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, eski Erdek Mayın Fi̇lo Komutanı Tuğami̇ral Gökhan Polat, gözaltına alındı.

        Balıkesi̇r Cumhuri̇yet Başsavcılığı tarafından terör örgütü yöneti̇ci̇si̇ olmak suçundan hakkında gözaltı kararı veri̇len eski̇ Erdek Mayın Fi̇lo Komutanı Tuğami̇ral Polat, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğüne getirilen Polat'ın işlemlerine başlanıldığı belirtildi. (AA)

        HATAY'DA 13 KİŞİ TUTUKLANDI

        Hatay'da FETÖ/PDY operasyonu kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları iddia edilen aralarında emniyet amiri ile doktorun da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.

        Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları tespit edilen aralarında ev kadını, ihraç edilen ve açıkta olan memurlar ile esnaf ve özel sektör çalışanlarının da olduğu 33 kişi gözaltına alındı. Sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden 13'ü tutuklanırken, 16'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 4 kişi ise Cumhuriyet savcısının ifade almasının ardından serbest kaldı. Polis, aynı soruşturma kapsamında 6 kişiyi daha arıyor. (DHA)

        BURSA MERKEZLİ OPERASYONDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Bursa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alındı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla özel sektörde çalışan 12 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        Bunun üzerine harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bursa, Antalya, Muğla ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılara ait adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

        Şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Diğer, 2 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor. (AA)

        MALATYA'DA 9 ESKİ ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 9 eski öğretmen gözaltına alındı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY'nin "Milli Eğitim yapılanmasına" yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen 10 eski öğretmen hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, şüphelilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü.

        Adresinde bulunamayan bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. (AA)

        ZONGULDAK'TA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        REKLAM

        Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 11'i tutuklandı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla il genelinde gözaltına alınanlardan 14 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemi altında adliyeye götürüldü.

        Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İsmail A, Abdulkadir B, Cemil B, Recep E, Türker S, Mustafa Furkan A, Emre S, Eyüp T, Selim K, Adem Y, ve Fatih U. tutuklanırken, Berat K, Ömür M. ve Ahmet B. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda, 11 Ağustos' ta İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "ByLock" kullanıcısı oldukları iddia edilenlere yönelik, il genelinde belirlenen adreslere operasyon düzenlenmiş, operasyonda 11'i kadın 27 şüpheli gözaltına alınmıştı.

        REKLAM

        Operasyon kapsamında 15 Ağustos'ta, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklanmış, 3 kişi ise adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakılmıştı.

        Gözaltına alınan şüpheliler arasında üniversite öğrencisi, KHK ile meslekten ihraç edilenlerin yanı sıra özel sektörde çalışanların da bulunduğu belirtilmişti. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ