Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ogün'e 'sorgu molası'

        Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın sorgusunun görüntüleri ortaya çıktı. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken Samast, “‘Öldürmek yerine bir kaç yumruk atıp kaçsam mı’ diye düşünürken karşıma çıktı. Beş dakika geç gelseydi gidecektim. Bir an karşıma çıkınca refleks yani, saniye içinde oldu” diyor

        SORGUDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

        AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın, yakalandıktan sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgusunun görüntüleri ortaya çıktı. TRT Haber’de yayınlanan görüntülerde Samast, avukatı, sorguyu yapan Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay ve terörle mücadelede görevli polisler ile zabıt katibinin bulunduğu odada, sorulara oldukça rahat yanıtlar veriyor.

        ‘SANİYE İÇİNDE OLDU’

        Samast kendisini cinayete azmettirdiği belirtilen Yasin Hayal ile de okul önünde simit sattığı için tanıştığını, Hayal’in Hrant Dink’i kendisine anlatan ilk kişi olduğunu ifade ediyor. Ogün Samast, silahı kendisine Yasin Hayal’in verdiğini, aynı gün atış talimi yaptığını da belirtiyor. Görüntülerde Samast, Başbakan Erdoğan’ın uçağına yapılan bomba ihbarının da Yasin Hayal tarafından yapıldığını ifade ediyor. Samast cinayeti işlediği gün Agos Gazetesi’ne gittiğini, Dink’i bulamadığı için dışarıda beklerken “Öldürmek yerine birkaç yumruk atsam mı?” diye düşündüğünü de söylüyor. Samast ardından ise “Beş dakika geç gelseydi gidecektim. Bir an karşıma çıkınca refleks yani, saniye içinde oldu. Televizyonda fotoğrafımın çıktığını görünce, yakalanacağımı anladım. Silahımla Trabzon’a gidip teslim olacaktım” diye konuşuyor. Ogün Samast, “Ermeni iddialarıyla ilgili bilgin var mı?” diye soran savcıya “Hayır, hiç takip etmedim” yanıtını veriyor.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ