Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yaralı halini televizyonda gördüler

        Aydın ARIK / BİNGÖL (AHT)

        Bingöl Merkez Mirzan Mahallesi'nde yaşayan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili'nin ailesi, ilgili Bakanlıkların devreye girerek yaralıların Türkiye'ye getirilmesini istedi. Sabah haberleri izlerken kardeşinin yaralı halde gördüğünü anlatan Ağabey Ekrem Gili, büyük üzüntü içinde olduklarını ve gelecek sevindirici haberi beklediklerini söyledi. Gili, "Sabah haberleri izlerken kardeşimin yaralı olduğunu gördüm. Onların Türkiye'ye gelmesini istiyoruz. hükümetimizden, bakanlarımızdan ve milletvekillerimizden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

        86 yaşındaki baba Mahmut Gili, "Sabah haberleri izlerken askerlerin helikopterle gemiye saldırdığını gördüm. Bu saldırıda oğlumun bacağından yaralı olduğunu gördüm. Oğlumun yaralı olduğundan başka bir haber alamadık. Biz de burada gelecek haberi bekliyoruz. Zaten gemiyle irtibat kesilmiş durumda. Bizim beklentimiz yaralıların Türkiye'ye gelmesidir. Oraya gitmeye imkanımız yok. Bu nedenle hükümetimizin girişimleriyle yaralıların Türkiye'ye getirilmesini istiyoruz" şeklinde duygularını ifade etti.

        İsrail askerlerince yapılan hain saldırıyı televizyondan izlediğini anlatan Gili'nin kızı Zuhal Otlak, babasının hayatından endişe ettiğini söyledi. Zuhal Otlak, "Babam gittiğinden beri haberleri sürekli izliyordum. En son haberleri izlerken babamın yaralı olduğunu gördüm. Babamın sağlık durumu ile ilgili bir arkadaşından bilgi aldım ve iyi olduğunu söyledi. Babamın geri gelmesini istiyorum. Bu vahşettin sona ermesini istiyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ