Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan neden Bingöl’ü seçti?

        Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, referandumda Türkiye'nin kendi kaderini oylayacağını belirterek, bu durumun hiçbir siyasi partiye mal edilmemesi gerektiğini söyledi.

        Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay ve Merkez İlçe Başkanı Aydın Çeçen ile birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile referandum değerlendirmesinde bulundu.

        Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın referandum mitinglerine Bingöl'den başlamasının çok manidar olduğunu kaydeden Coşkun şöyle devam etti.

        "Vatandaşlarımız bizden başbakanın referandum çalışmalarını Bingöl'den başlamasını istemişti. Çünkü 1982 anayasası ile ilgili yapılan oylamada en çok ret oyu veren il Bingöl'dü. Dolayısıyla vatandaşlarımız da başbakanın referandum çalışmalarına buradan başlamasını istemişlerdi. Biz de vatandaşlarımızın bu talebini Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan'a ilettik.

        Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları değerlendirmeden sonra referandum çalışmalarının startını 24 Temmuz cumartesi günü saat 11.00'da Bingöl'den başlatacağını duyurdu. Startın buradan verilmesi Başbakanımız Sayın Erdoğan'ın Bingöl'e olan sevgisidir. Bu konuda başbakanımız kadirşinaslığını göstermiştir. Başbakanın 81 il içerisinden Bingöl'ü tercih etmesi manidardır. Bingöl halkı 1982 yılında yapılan referandumda dik duruşunu gösterip en çok ret oyunu vermiştir. Bundan dolayı Bingöl'ün ayrı bir yeri vardı”

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ