Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP Kurultayı'nın şifreleri

        HABERTÜRK TV'de ekrana gelen ve Ece Üner'in modere ettiği Olduğu Gibi programında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kurultayı masaya yatırıldı.

        Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel, Beykent Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Mithat Baydur , Sonar Araştırma Şirketi Genel Müdürü Hakan Bayrakçı ve Araştırmacı Yazar Barış Yarkadaş'ın konuk olduğu programda kurultayın şifreleri çözülmeye çalışıldı.

        Konuklar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde ve yeni Parti Meclisi (PM) üyeleriyle birlikte yeni bir döneme geçtiği belirtilen CHP'nin Türkiye'de ne ölçüde karşılık bulacağını tartıştılar. Konukların konuşmalarının satır başları ise şöyleydi:

        İsmail Küçükkaya: CHP yeni bir kimlik arayışına girdi. Yenilikçi bir liste hazırlandı. Kılıçdaroğlu, referandum turlarıyla beraber, en çok gezen, dolaşan lider olan Başbakan Erdoğan ile çıtayı eşitledi, çalışkanlığını ortaya koydu ama parti ona ayak uyduramadı.

        Hakan Bayrakçı: Kılıçdaroğlu hiçbir lidere nasip olmayacak sonuz bir krediyle desteklendi. İstediği isimleri seçti, istediği programı yürürlüğe koydu. CHP için yüzde 30 - 31'lik bir oran büyük bir başarı olur.

        Barış Yarkadaş: Önder Sav parti içinde olmayan bir kavga başlattı. Gerçekten parti tüzüğünü biliyor olsaydı ya da art niyetli olmasaydı yeni dönemde Kılıçdaroğlu'na destek olurdu. Ama PM listesi'ne kadın kotasını bahane ederek itiraz ederek, Kılıçdaroğlu'nu küçük düşürmeye çalıştı. Bu durum tam bir paradokstur.

        Ali Tezel: Genel Merkez'den arayıp listede benim de adımın olduğunu söylerek Gebel Kurul'a gitmemin iyi olacağını söylediler. Ben de gittim. Ancak orada adımın bilim ve kültür listesinde yer aldığını öğrendim. Listedeki 18 kişiden en çok oy alan 12 kişi seçilirken, en az oy alan 6 kişi elendi ki ben de o elenenler arasındaydım. Oylamalar için her hangi bir hazırlığım yoktu, biliyor olsaydım kendimi tanıtmak için çalışma yapabilirdim. Ama yine de hiç bir kırgınlığım yok.

        Mithat Baydur: Bu tam anlamıyla tarihi bir kurultaydı. Tabi bunu değerlendirmek için CHP'ni geçmişine de değinmek gerekir. Ama sıl sorun CHP Türkiye partisi olacak mı, sorusudur. Kaybedeceklerini kaybetmeyi göze almadan, bunu kabul etmeden olamazlar. Popülist bir yaklaşımla her yerde olmaya çalışıyorlar ama her yerde olmak hiçbir yerde olmamaktır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ